Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Φον ντερ Λάιεν: Στους εμβολιασμούς η Βρετανία είναι ταχύπλοο και η ΕΕ τάνκερ
[Protagon]: Φον ντερ Λάιεν: Στους εμβολιασμούς η Βρετανία είναι ταχύπλοο και η ΕΕ τάνκερ

[Protagon]: Φον ντερ Λάιεν: Στους εμβολιασμούς η Βρετανία είναι ταχύπλοο και η ΕΕ τάνκερ

Είναι η πρώτη φορά που η Βρετανία παίρνει τρόπον τινά τα εύσημα λόγω… Brexit και μάλιστα από την πρόεδρο της Κομισιόν. Αιτία τα αναπάντεχα εμπόδια στον εμβολιασμό των εκατομμυρίων πολιτών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν παραδέχθηκε ότι μία χώρα μόνη της, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, μπορεί να κινηθεί με την ταχύτητα ενός ταχύπλοου, όσον αφορά τους εμβολιασμούς, τη στιγμή που τα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ, θυμίζουν τάνκερ. «Αλλα αυτή είναι η δύναμή μας» προσέθεσε η γερμανίδα αξιωματούχος εξηγώντας ότι οι 27 θα ωφεληθούν περισσότερο από τη συνεργασία και την κοινή τους στάση στο ζήτημα των εμβολίων.

«Δεν είναι κούρσα ταχύτητας, είναι αγώνας ασφάλειας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Η πρόεδρος της Κομισιόν παραδέχθηκε ότι έχουν γίνει λάθη στη διαχείριση του τιτάνιου αυτού εγχειρήματος, από την πλευρά των Βρυξελλών και ότι η ίδια υποτίμησε τις δυσκολίες και ότι θα έπρεπε να είχε προειδοποιήσει τους πολίτες.

Σε συνέντευξή της με εννέα ευρωπαϊκές εφημερίδες, υπερασπίστηκε τη στάση των Βρυξελλών όσον αφορά τη σύναψη συμφωνιών με τις κατασκευάστριες εταιρείες των εμβολίων και την καθυστέρηση της συμφωνίας με την AstraZeneca συγκριτικά με την αντίστοιχη που σύναψε η βρετανική κυβέρνηση τρεις μήνες νωρίτερα.

Η Φον ντερ Λάιεν είπε ότι ναι μεν μπορεί οι συλλογικές αποφάσεις να καθυστερούν τις συμφωνίες και αντίστοιχα, τις παραδόσεις των εμβολίων, όμως έτσι οι φτωχότερες ευρωπαϊκές χώρες εξασφαλίζουν ότι θα έχουν τα εμβόλια την ίδια ώρα με τις πλουσιότερες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!