Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Φον ντερ Λάιεν: Πώς θα απαντήσει η Ευρώπη στον κορονοϊό, την οικονομία, την Τουρκία
[Protagon]: Φον ντερ Λάιεν: Πώς θα απαντήσει η Ευρώπη στον κορονοϊό, την οικονομία, την Τουρκία

[Protagon]: Φον ντερ Λάιεν: Πώς θα απαντήσει η Ευρώπη στον κορονοϊό, την οικονομία, την Τουρκία

Με μια αναφορά στο πώς ο κορονοϊός άλλαξε την Ευρώπη, άρχισε την Τετάρτη την πολυαναμενόμενη ετήσια ομιλία για την Κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ενωσης η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία αφιέρωσε μεγάλο μέρος της παρέμβασής της στην αντίδραση της Ενωσης στην πανδημία.

«Μετατρέψαμε τον φόβο και τη διαίρεση μεταξύ των κρατών-μελών σε εμπιστοσύνη για την Ευρώπη και δείξαμε ότι αυτό είναι δυνατό –όπως και τι είναι δυνατό να γίνει– όταν εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλο», πρόσθεσε σε μια αναφορά στη συντονισμένη απάντηση στην πανδημία.

Από τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν η –πολύ νέα ακόμη σε αυτή τη θέση– πρόεδρος της ΕΕ εκφώνησε την προγραμματική ομιλία της θητείας της, έχουν αλλάξει πάρα πολλά. Η πανδημία ήταν ακόμη ένα ξέσπασμα μιας μυστηριώδους ασθένειας στην Κίνα και αν και πολλοί περίμεναν μια ύφεση, κανένας δεν φανταζόταν ότι σε κάποιες χώρες θα ξεπερνούσε το 10% μέσα σε ένα τρίμηνο.

Μαζί με το οικονομικό, άλλαξε το πολιτικό και το κοινωνικό περιβάλλον και εντός της ΕΕ. Στόχος, λοιπόν, της ομιλίας της Φον ντερ Λάιεν είναι και «να καθησυχάσει τα ταραγμένα νεύρα» της ΕΕ, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά το politico.eu .

Η απόσταση με την Τουρκία

«Θετικό βήμα» χαρακτήρισε η πρόεδρος της Κομισιόν την αποχώρηση των τουρκικών πλοίων από την Ανατολική Μεσόγειο, τόνισε, ωστόσο, ότι «πρέπει να σταματήσουν οι μονομερείς ενέργειες».

«Η Τουρκία είναι κοντά μας στον χάρτη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!