Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Φον ντερ Λάιεν: Η Κομισιόν θα λάβει μέτρα κατά της Ουγγαρίας για τον νόμο περί ομοφυλοφιλίας
[Protagon]: Φον ντερ Λάιεν: Η Κομισιόν θα λάβει μέτρα κατά της Ουγγαρίας για τον νόμο περί ομοφυλοφιλίας

[Protagon]: Φον ντερ Λάιεν: Η Κομισιόν θα λάβει μέτρα κατά της Ουγγαρίας για τον νόμο περί ομοφυλοφιλίας

Αν ο Βίκτορ Ορμπαν δεν πάρει πίσω τον νόμο που καταπατά τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ, η Κομισιόν θα εκκινήσει τη διαδικασία επί παραβάσει κατά της Ουγγαρίας.

Αυτό δήλωσε την Τετάρτη η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σχετικά με τη νομοθεσία, που τίθεται αύριο σε ισχύ στην Ουγγαρία, και η οποία έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις σε πολλές χώρες-μέλη της ΕΕ.

«Αν η Ουγγαρία δεν διορθώσει αυτό το σφάλμα, η Κομισιόν θα κάνει χρήση των εξουσιών που της έχουν δοθεί ως τοποτηρητή των συνθηκών», δήλωσε η πρόεδρος της ΕπιτροπήςPatrick Hertzog/Pool via REUTERS ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, χαρακτηρίζοντας και πάλι «όνειδος» τον ουγγρικό νόμο που απαγορεύει την δημοσίευση περιεχομένου για την ομοφυλοφιλία προς τους ανήλικους.

Οι Βρυξέλλες μπορούν να ξεκινήσουν διαδικασία επί παραβάσει για παραβίαση του ευρωπαϊκού δικαίου, η οποία μπορεί να οδηγήσει στην προσφυγή στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης και στην επιβολή οικονομικών κυρώσεων. Προειδοποιητική επιστολή πρέπει να σταλεί στην Βουδαπέστη το αργότερο μέχρι τα μέσα Ιουλίου, όπως έγινε γνωστό από ευρωπαϊκή πηγή.

Η Κομισιόν έστειλε στο τέλος του Ιουνίου ένα πρώτο σημείωμα προς τις ουγγρικές αρχές για να εκφράσει «νομικές ανησυχίες» σχετικά με το κείμενο που υιοθετήθηκε από το ουγγρικό κοινοβούλιο στις 15 Ιουνίου «περί προώθησης της ομοφυλοφιλίας στους ανηλίκους», το οποίο προκάλεσε την καταδίκη των Βρυξελλών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!