Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Φον ντερ Λάιεν: Η Κομισιόν στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων
[Protagon]: Φον ντερ Λάιεν: Η Κομισιόν στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων

[Protagon]: Φον ντερ Λάιεν: Η Κομισιόν στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων

Την πλήρη στήριξή της στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων εξέφρασε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, κατά τη διάρκεια της τριήμερης περιοδείας της στην περιοχή, που ολοκληρώνεται την Πέμπτη.

Η επίσκεψη της φον ντερ Λάιεν πραγματοποιείται λίγες ημέρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής για τα Δυτικά Βαλκάνια που θα γίνει στις 6 Οκτωβρίου στη Σλοβενία και κατά την οποία οι 27 αναμένεται να υιοθετήσουν κοινή δήλωση για την ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών της περιοχής.

Κατά την επίσκεψή της στα Τίρανα και τα Σκόπια, η πρόεδρος της Επιτροπής υποστήριξε την ανάγκη διεξαγωγής της πρώτης διακυβερνητικής διάσκεψης με την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία πριν από το τέλος του 2021.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Εντι Ράμα στα Τίρανα και με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ στα Σκόπια, η Φον ντερ Λάιεν τόνισε ότι οι δύο χώρες έχουν κάνει αυτό που τους ζητήθηκε και ότι στόχος είναι να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ μέχρι το τέλος του έτους. «Το μέλλον της Αλβανίας και της Βόρειας Μακεδονίας είναι στην ΕΕ», δήλωσε.

Με τον Ζόραν Ζάεφ στα Σκόπια

Η Αλβανία και η Βόρεια Μακεδονία πληρούν τις προϋποθέσεις για να ανοίξουν επίσημα οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, ωστόσο εμπόδιο στην όλη διαδικασία στέκεται η διαφωνία μεταξύ της Βουλγαρίας και της Βόρειας Μακεδονίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!