Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Φον ντερ Λάιεν: Το ελληνικό πρόγραμμα εμβολιασμού αποτελεί αντικείμενο «φθόνου» για πολλές χώρες
[Protagon]: Φον ντερ Λάιεν: Το ελληνικό πρόγραμμα εμβολιασμού αποτελεί αντικείμενο «φθόνου» για πολλές χώρες

[Protagon]: Φον ντερ Λάιεν: Το ελληνικό πρόγραμμα εμβολιασμού αποτελεί αντικείμενο «φθόνου» για πολλές χώρες

«Η Ένωση αποκτά τεράστιο όφελος έχοντας την Ελλάδα στον πυρήνα της» υπογράμμισε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα της η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την προσχώρηση της Ελλάδας στην ΕΕ.

«Ιδίως κατά τους τελευταίους μήνες», πρόσθεσε χαρακτηριστικά κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο πρόγραμμα εμβολιασμού της χώρας μας το οποίο χαρακτήρισε «από τα πιο αποτελεσματικά στην Ευρώπη».

«Η ΕΕ προμηθεύτηκε τα πιο ελπιδοφόρα εμβόλια για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες και οι ελληνικές αρχές οργάνωσαν ένα πρόγραμμα εμβολιασμών που αποτελεί αντικείμενο “φθόνου” από πολλές άλλες χώρες» ανέφερε.

Σημείωσε ακόμη πως όσον αφορά στο ευρωπαϊκό πιστοποιητικό, η Ελλάδα και η ΕΕ εργάστηκαν χέρι-χέρι. «Ο Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν ένας από τους πρώτους που προώθησαν την ιδέα να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις, μεταξύ άλλων, για τους εμβολιασμένους πολίτες. Και μπορώ με περηφάνια να πω ότι το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό θα μπορεί να τεθεί σε ισχύ ήδη από τον Ιούνιο» είπε.

«Από την πλευρά της, η Ελλάδα, με την προσχώρηση στην ΕΕ μπόρεσε να αναπτυχθεί, ενίσχυσε τους θεσμούς, ενώ η Ευρώπη άνοιξε νέους ορίζοντες στου έλληνες πολίτες και μεγάλης κλίμακας ευρωπαϊκές επενδύσεις και υποδομές άλλαξαν την καθημερινή ζωή, ενώ οι ελληνικές επιχειρήσεις απέκτησαν πρόσβαση στην ενιαία αγορά» πρόσθεσε.

«Θέλουμε να δώσουμε στην ελληνική οικονομία μία ώθηση», ανέφερε η πρόεδρος της Επιτροπής αναφερόμενη στο«Next Generation EU» το πρόγραμμα για την ανάκαμψη και την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, από το οποίο 32 δισεκατομμύρια προγραμματίζονται για την ανάκαμψη της Ελλάδας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!