Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Φον Ντερ Λάιεν από τη Λευκωσία: «Η ΕΕ δεν θα αποδεχθεί ποτέ λύση δύο κρατών στην Κύπρο»
[Protagon]: Φον Ντερ Λάιεν από τη Λευκωσία: «Η ΕΕ δεν θα αποδεχθεί ποτέ λύση δύο κρατών στην Κύπρο»

[Protagon]: Φον Ντερ Λάιεν από τη Λευκωσία: «Η ΕΕ δεν θα αποδεχθεί ποτέ λύση δύο κρατών στην Κύπρο»

«Θα ήθελα να επαναλάβω ότι δεν θα αποδεχθούμε ποτέ λύση δύο κρατών στην Κύπρο, είμαστε σταθεροί σε αυτό και άκρως ενωμένοι», δήλωσε από την Κύπρο η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

Παραδίδοντας την έγκριση του σχεδίου Ανάκαμψης για την Κύπρο στον Νίκο Αναστασιάδη, η Φον ντερ Λάιεν αναφέρθηκε και στα σχέδια του Ταγίπ Ερντογάν να επισκεφθεί τα κατεχόμενα στις 20 Ιουλίου, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το τι μπορεί να αναμένει η Κύπρος από την ΕΕ, δήλωσε:

«Αυτό που μπορεί να αναμένει η Κύπρος -και είναι το πλέον πολύτιμο κομμάτι- είναι η ενότητα της ΕΕ και η γνώση ότι όλα, και τα 26 κράτη-μέλη της ΕΕ, στεκόμαστε στο πλευρό σας.

Αυτό ήταν κάτι που είχε αποτέλεσμα τον τελευταίο μήνα, απέστειλε πολύ ξεκάθαρα μηνύματα. Οι γείτονές μας ενδιαφέρονται για καλές διμερείς σχέσεις. Αν αυτό είναι το ζήτημα και εμείς ενδιαφερόμαστε για καλές διμερείς σχέσεις.

Θέλω λοιπόν οι γείτονές μας να γνωρίζουν ότι εάν μιλούν σε ένα κράτος-μέλος μας, όπως για παράδειγμα στην Κύπρο, σε οποιονδήποτε τόνο, τότε μιλούν στην Ευρωπαϊκή Ενωση».

Και κατέληξε: «Είμαστε ενωμένοι σε αυτό. Στεκόμαστε στο πλευρό σας. Το ξεκαθάρισα αυτό στην τηλεφωνική συνομιλία που είχα με τον πρόεδρο Ερντογάν. Οπότε να είστε βέβαιοι ότι έχετε την υποστήριξη ολόκληρης της ΕΕ».

Κατά τη συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Αναστασιάδης και η κυρία Φον ντερ Λάιεν συζήτησαν θέματα που άπτονται του Σχεδίου Ανάκαμψης, με τον κύπριο πρόεδρο να εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την πρόεδρό της για την έγκριση του Σχεδίου Ανάκαμψης, που δίνει μία νέα προοπτική στην κυπριακή οικονομία.

Επίσης, συζητήθηκαν το Μεταναστευτικό, η αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά και ζητήματα που αφορούν την αντιμετώπιση των συνεπειών κρίσεων και καταστροφών, όπως η πρόσφατη πυρκαγιά σε ορεινές περιοχές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!