Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Φοιτητικό συλλαλητήριο στην Αθήνα – Επιστροφή στους δρόμους για τον ΣΥΡΙΖΑ
[Protagon]: Φοιτητικό συλλαλητήριο στην Αθήνα – Επιστροφή στους δρόμους για τον ΣΥΡΙΖΑ

[Protagon]: Φοιτητικό συλλαλητήριο στην Αθήνα – Επιστροφή στους δρόμους για τον ΣΥΡΙΖΑ

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου και το κέντρο της πρωτεύουσας ετοιμάζεται – εν μέσω ενδείξεων αναζωπύρωσης της πανδημίας- για ένα ακόμη συλλαλητήριο φοιτητικών οργανώσεων και εκπροσώπων της λεγόμενης εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, με «κόκκινο πανί» το νομοσχέδιο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΕΙ) της χώρας.

Και αν ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 είχαν εκφράσει από την πρώτη στιγμή τη στήριξή τους στις εν λόγω κινητοποιήσεις, απευθύνοντας με επίσημες δηλώσεις – ανακοινώσεις κάλεσμα συμμετοχής, ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάστηκε μία αφορμή για να πράξει το ίδιο. Και η αφορμή αυτή πέρα από το περιεχόμενο του νομοσχεδίου, δόθηκε με την πρόσφατη απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ για την απαγόρευση όλων των δημόσιων συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων έως την 1η Φεβρουαρίου, αλλά και δηλώσεις όπως αυτή του υφυπουργού Παιδείας, Αγγελου Συρίγου, που -άγνωστο με ποια στόχευση- «έμπλεξε» πρακτικές της Χούντας την περίοδο της Επταετίας με την ανάγκη αστυνόμευσης των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

Ετσι, η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο, ενώ με ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου συντάχθηκε στο πλευρό των πανεπιστημιακών και τον «δίκαιο αγώνα της πανεπιστημιακής κοινότητας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

H ΝΔ αντί να πάρει μέτρα πρόληψης για τις πραγματικές εστίες υπερμετάδοσης και να νομοθετεί για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας και την οικονομική στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων εργαλειοποιεί την πανδημία για να καταπνίξει τις κοινωνικές αντιδράσεις στις πολιτικές της και να επιτεθεί σε δικαιώματα και στην Δημοκρατία. Προσπαθεί να πείσει πως ο κορωνοϊός κολλάει με 100 άτομα σε πολιτική διαμαρτυρία στα Προπύλαια αλλά δεν κολλάει με χιλιάδες πολίτες στοιβαγμένους σε τρένα, λεωφορεία, εργοστάσια ή σε ουρές στην Ερμού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!