Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Φινλανδία: 16χρονη μαθήτρια έγινε… πρωθυπουργός για μία ημέρα
[Protagon]: Φινλανδία: 16χρονη μαθήτρια έγινε… πρωθυπουργός για μία ημέρα

[Protagon]: Φινλανδία: 16χρονη μαθήτρια έγινε… πρωθυπουργός για μία ημέρα

Για τη Φινλανδία ούτε το φύλο ούτε η ηλικία αποτελούν δείκτη ικανοτήτων – διόλου τυχαία, είναι η χώρα που διοικείται από τη μικρότερη σε ηλικία πρωθυπουργό του κόσμου, την 35χρονη Σάνα Μαρίν.

Η πρωθυπουργός της Φινλανδίας την περασμένη Τετάρτη παραχώρησε για μια ημέρα τη θέση της στη 16χρονη ακτιβίστρια Οβα Μέρτο, η οποία εκμεταλλεύθηκε την ευκαιρία για να καταγγείλει τη βία κατά των γυναικών και τα στερεότυπα γύρω από τα φύλα και τις σχέσεις τους με την τεχνολογία.

Η… ανταλλαγή με τη μαθήτρια του Λυκείου έγινε χάρη στο πρόγραμμα #GirlsTakeover (Αναλαμβάνουν τα Κορίτσια) του φιλανθρωπικού οργανισμού Plan International, το οποίο δίνει σε νεαρά παιδιά τη δυνατότητα να πάρουν τη θέση πολιτικών και άλλων υψηλών προσώπων για μία μέρα.

Η άκρως συμβολική ανάληψη καθηκόντων εκ μέρους της Μέρτο έγινε με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Κοριτσιού, την Κυριακή 11 Οκτωβρίου, η οποία έχει θεσπιστεί από τα Ηνωμένα Εθνη με στόχο να προβάλει τις προσπάθειες που γίνονται για τον τερματισμό των γάμων σε παιδική ηλικία και τη γενικότερη καταπάτηση των δικαιωμάτων των κοριτσιών ανά τον κόσμο.

«Νιώθω μεγάλη ευχαρίστηση που μιλάω εδώ μπροστά σας σήμερα, παρόλο που κατά κάποιον τρόπο εύχομαι να μη χρειαζόταν να βρίσκομαι εδώ και καμπάνιες όπως το “Girls’ Takeover” να μην ήταν πια απαραίτητες», επεσήμανε η 16χρονη Οβα στην ομιλία της, στο τέλος της ημέρας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!