Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Φίλης: Κουβέντα η Κεραμέως για τους χρυσαυγίτες στη Σταυρούπολη
[Protagon]: Φίλης: Κουβέντα η Κεραμέως για τους χρυσαυγίτες στη Σταυρούπολη

[Protagon]: Φίλης: Κουβέντα η Κεραμέως για τους χρυσαυγίτες στη Σταυρούπολη

Σκληρή επίθεση στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως εξαπέλυσε ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, με αφορμή την απουσία από την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας οιασδήποτε αναφοράς στις ακροδεξιές ομάδες που με τη ανοικτή κάλυψη της Χρυσής Αυγής χρησιμοποίησαν ως ορμητήριο τα ΕΠΑΛ Σταυρουπολης.

Ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει «ντροπή» τη στάση της ηγεσίαw του υπουργείου Παιδείας και επισημαίνει ότι είναι αναγκαίο, με απόφαση της διεύθυνσης, να διακοπούν τα μαθήματα στα δύο ΕΠΑΛ και να συνεδριάσουν οι σύλλογοι εκπαιδευτικών με την παρουσία της υπουργού.

«Τώρα που εκδηλώνεται νέο κύμα μίσους, φανατισμού, βίας και χρυσαυγίτικης εγκληματικότητας είναι απαραίτητο να υπάρξει άμεση παρέμβαση και να σταλεί αποφασιστικό σήμα. Η υπουργός Παιδείας αρνείται να καταδικάσει χωρίς περιστροφές και να κατονομάσει τους δράστες», παρατήρησε ο κ. Φίλης στη δήλωσή του όπου μεταξύ άλλων σημειώνει:

«Για δεύτερη μέρα σήμερα, ακροδεξιές ομάδες, με τις ευλογίες της Χρυσής Αυγής, χρησιμοποιούν ως ορμητήριο σχολεία στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης και επιτίθενται σε φοιτητές και μαθητές»

«Η κυβέρνηση ωστόσο», επισημαίνει ο πρώην υπουργός Παιδείας, αρνείται να καταδικάσει χωρίς περιστροφές και να κατονομάσει τους δράστες, ενώ ακόμα και στη Βουλή, η υφυπουργός Παιδείας, Ζέτα Μακρή, «περιορίστηκε να δηλώσει ότι η κυβέρνηση είναι εναντίον… της διακοπής μαθημάτων από οπουδήποτε κι αν προέρχεται».

Τα «από όπου κι αν προέρχονται», καταλήγει ο Νίκος Φίλης, αποθρασύνουν τους δράστες και δημιουργούν τον κίνδυνο επανεμφάνισης του χρυσαυγιτισμού». Οσο για την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, τονίζει ότι θα έπρεπε να βρίσκεται ήδη σήμερα στα σχολεία, στη Θεσσαλονίκη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!