Τρίτη, 26 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Φιάσκο με το «δώρο» του Ερντογάν στη Βρετανία: Ακατάλληλες 400.000 ιατρικές ρόμπες!
[Protagon]: Φιάσκο με το «δώρο» του Ερντογάν στη Βρετανία: Ακατάλληλες 400.000 ιατρικές ρόμπες!

[Protagon]: Φιάσκο με το «δώρο» του Ερντογάν στη Βρετανία: Ακατάλληλες 400.000 ιατρικές ρόμπες!

Αχρηστες βγήκαν 400.000 ιατρικές ρόμπες που έστειλε η Τουρκία ως βοήθεια για τον κορονοϊό στη Βρετανία.

Οι Βρετανοί ανακοίνωσαν ότι το φορτίο παραμένει κλειδωμένο σε αποθήκη του Χίθροου γιατί δεν πληρούσε τα κριτήρια ασφαλείας για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Η Τουρκία προχώρησε σε αποστολές ιατρικού εξοπλισμού σε πολλές χώρες -και- για λόγους εντυπωσιασμού και διπλωματίας, αλλά και «συμβολικής εκδίκησης», μια που πολλοί αποδέκτες ήταν ισχυρά κράτη της Δύσης, όπως η Βρετανία. Οι αποστολές μάλιστα μεταδίδονταν απευθείας από την τουρκική τηλεόραση!

Συγκεκριμένα, η Τουρκία έστειλε τεστ για τον κορονοϊό στους Παλαιστίνιους, φάρμακα στην Αρμενία, μάσκες, ιατρικές ποδιές και μπουκάλια με αντισηπτικό τζελ στην Ιταλία, την Ισπανία και τη Βρετανία, το Ιράν και την Κίνα, αλλά και 500.000 διαγνωστικά τεστ στις ΗΠΑ. Συνολικά, σε 55 χώρες έφτασαν ιατρικές προμήθειες από την Τουρκία.

Στη περίπτωση όμως, της Βρετανίας, το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που ήθελε ο Ερντογάν.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που την «πατάνε» οι Βρετανοί με ιατρικό εξοπλισμό για τον SARS-CoV-2. Στις αρχές Απριλίου, αποδείχθηκε ότι 17,5 εκατομμύρια τεστ αντισωμάτων που είχε αγοράσει η βρετανική κυβέρνηση έναντι 16 εκατ. λιρών, ήταν εντελώς άχρηστα και πετάχθηκαν στα σκουπίδια.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!