Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Facebook: Γιατί αναβάλλεται η λειτουργία του Instagram Kids
[Protagon]: Facebook: Γιατί αναβάλλεται η λειτουργία του Instagram Kids

[Protagon]: Facebook: Γιατί αναβάλλεται η λειτουργία του Instagram Kids

Μετά τις αντιδράσεις που είχε προκαλέσει η ανακοίνωση του Instagram για τη δημιουργία μιας έκδοσης της πλατφόρμας αποκλειστικά για παιδιά, η Facebook, στην οποία ανήκει το Instagram, έκανε γνωστό ότι παγώνει προσωρινά το όλο εγχείρημα. Οπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το BBC, η απόφαση της Facebook έγινε γνωστή λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση εσωτερικών εγγράφων, τα οποία αποκάλυπταν μια σειρά από υποθέσεις που έφερναν σε δύσκολη θέση την εταιρεία και εκείνη προσπαθούσε με κάθε τρόπο να τις κρατήσει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Τα στελέχη του Instragram είχαν αποφασίσει να δημιουργήσουν το Instagram Kids, μια εκδοχή της δημοφιλούς πλατφόρμας για τα παιδιά ηλικίας 10-12 ετών. Η εκδοχή αυτή θα είναι διαφορετική από εκείνην που απευθύνεται στα μεγαλύτερα, με κατάλληλο περιεχόμενο και θα απαιτεί την άδεια των γονέων. Στις σφοδρές αντιδράσεις που έχουν εκδηλωθεί από οργανώσεις δικαιωμάτων, οι εμπνευστές του παιδικού Instagram υποστήριζαν ότι τα παιδιά είναι χρήστες του κυβερνοχώρου, ότι δεν υπάρχει εύκολος και πρακτικός τρόπος ελέγχου της ταυτότητας και της ηλικίας των χρηστών και έτσι είναι προτιμότερο να δημιουργηθεί μια παιδική πλατφόρμα, με ελεγμένο περιεχόμενο και γονική άδεια.

«Η Facebook θα αξιοποιήσει αυτό το χρονικό διάστημα για να διαβουλευθεί με γονείς, ειδικούς και ρυθμιστικές ή νομοθετικές Αρχές» αναφέρει σε δήλωσή του για την αναβολή της λειτουργίας του Instagram Kids ο επικεφαλής του Instagram, Ανταμ Μοσέρι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!