Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Εξι νέα μέτρα για τη μείωση διασποράς του κορονοϊού στο κέντρο της Αθήνας
[Protagon]: Εξι νέα μέτρα για τη μείωση διασποράς του κορονοϊού στο κέντρο της Αθήνας

[Protagon]: Εξι νέα μέτρα για τη μείωση διασποράς του κορονοϊού στο κέντρο της Αθήνας

Λαμβάνοντας υπόψη την αυξημένη δραστηριότητα της νόσου στο κέντρο της πρωτεύουσας, ο δήμος Αθηναίων και το υπουργείο Υγείας προχωρούν σε μια νέα δέσμη έξι ενεργειών, που προστίθενται στα μέτρα που ήδη έχουν ληφθεί, σε διαρκή συντονισμό με τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και τον ΕΟΔΥ.

Βασικός στόχος του δήμου Αθηναίων είναι η πρόληψη για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορονοϊού, ξεκινώντας από τις γειτονιές της πόλης, και αναμένεται να επιτευχθεί με την ενίσχυση των δομών και με ειδική μέριμνα για τις ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Τα μέτρα

  1. Ο δήμος των Αθηναίων διαθέτει 8 Λέσχες Φιλίας της πόλης, που διαμορφώνονται και μετατρέπονται σε μικρά κέντρα διαγνωστικών τεστ για την Covid-19. Τα τεστ θα γίνονται στοχευμένα και σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα, με τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας και υγιεινής, με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας, και κυρίως των ευπαθών και των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.
  2. Διάθεση περισσότερων τεστ ταχείας ανίχνευσης (rapid tests) για την αύξηση των ελέγχων στις δύο δομές του δήμου Αθηναίων (Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων και Κέντρο Φιλοξενίας Τοξικοεξαρτημένων).
  3. Εντατικοποιούνται τα rapid tests από κλιμάκια του ΕΟΔΥ στις επιβαρυμένες περιοχές της Αθήνας, όπου καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού.
  4. Οι ομάδες του Δήμου Αθηναίων που καθημερινά δουλεύουν στους δρόμους της Αθήνας για τη στήριξη και τη φροντίδα των αστέγων (streetwork), πλαισιώνονται και ενισχύονται από νοσηλευτές, για τη λήψη περισσότερων δειγμάτων αλλά και για την παροχή πιο εξειδικευμένων υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας στους ανθρώπους που την έχουν ανάγκη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!