Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Εξαετής κάθειρξη για τον Ακη Τσοχατζόπουλο και τη Βίκυ Σταμάτη που θυμήθηκαν τα… υποβρύχια!
[Protagon]: Εξαετής κάθειρξη για τον Ακη Τσοχατζόπουλο και τη Βίκυ Σταμάτη που θυμήθηκαν τα… υποβρύχια!

[Protagon]: Εξαετής κάθειρξη για τον Ακη Τσοχατζόπουλο και τη Βίκυ Σταμάτη που θυμήθηκαν τα… υποβρύχια!

Μια υπόθεση από το παρελθόν του Ακη Τσοχατζόπουλου, από την εποχή της παντοδυναμίας του στη δεκαετία του 1990, έφερε ξανά αντιμέτωπους με τη δικαιοσύνη τον ίδιο τον πρώην υπουργό, τη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη και τον εξάδελφό του Νίκο Ζήγρα: και οι τρεις καταδικάστηκαν σε ποινή κάθειρξης έξι ετών και χρηματικές ποινές 100.000 ευρώ από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Οι τρεις καταδικάστηκαν για ασφαλιστήριο συμβόλαιο που υπογράφηκε στις 16 Δεκεμβρίου 1998 στην Ελβετία από τον Νίκο Ζήγρα, για το οποίο καταβλήθηκαν εφάπαξ 500.000 ελβετικά φράγκα. Οι τρεις κρίθηκαν ένοχοι για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα από κοινού, καθώς, σύμφωνα με την κατηγορία, τα χρήματα αυτά προήλθαν από παράνομα «δώρα» στον πρώην υπουργό και φέρεται να κατέληξαν σε λογαριασμούς του Ζήγρα και της Βίκυς Σταμάτη στην Ελβετία.

Το δικαστήριο έδωσε ανασταλτικό αποτέλεσμα στις εφέσεις και για να μείνουν ελεύθεροι, όρισε καταβολή εγγύησης 20.000 ευρώ στον καθένα -με προθεσμία 10ημέρου για την πληρωμή της- και τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Η υπεράσπιση του 81χρονου πρώην υπουργού εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για την απόφαση του δικαστηρίου λέγοντας πως το ζεύγος Τσοχατζόπουλου, όχι μόνο αδυνατεί να καταβάλει τα χρήματα της εγγύησης, αλλά είχε πρόβλημα ακόμη και να πληρώσει το παράβολο για τη δίκη:

«Τους στέλνετε με μαθηματική ακρίβεια στη φυλακή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!