Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Η Ευρώπη ξεπέρασε τα 10.000.000 κρούσματα κορονοϊού
[Protagon]: Η Ευρώπη ξεπέρασε τα 10.000.000 κρούσματα κορονοϊού

[Protagon]: Η Ευρώπη ξεπέρασε τα 10.000.000 κρούσματα κορονοϊού

Τα 10 εκατ. κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας ξεπέρασε την Παρασκευή η Ευρώπη όπως ανακοίνωσε το περιφερειακό τμήμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ύστερα από την διαδικτυακή συνάντηση των 53 υπουργών Υγείας, σημειώνοντας ότι τις τελευταίες 7 ημέρες παρατηρήθηκε η υψηλότερη εβδομαδιαία αύξηση με πάνω από 1,5 εκατ. βεβαιωμένα κρούσματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, η πλειοψηφία των χωρών της Ευρώπης καταγράφει πλέον πάνω από 200 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους σε κύκλο 14 ημερών, ενώ οι νοσηλείες έχουν αυξηθεί πολύ πάνω από τα επίπεδα της άνοιξης, δεδομένο ότι στο ένα τρίτο των κρατών της Ευρώπης νοσηλεύονται 10 άτομα ανά 100.000 κατοίκους

Παράλληλα αλματώδη αύξηση κατά 32% σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα παρουσιάζει και η θνησιμότητα καθώς ο ιός εξαπλώνεται εκ νέου σε ηλικιωμένους και σε ομάδες υψηλού κινδύνου, με την συμμετοχή ωστόσο των νέων στην εξάπλωση να μειώνεται. Επιπλέον το ποσοστό θετικών τεστ στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες υπερβαίνει σε ποσοστό το 5%.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δια του Περιφερειακού Διευθυντή Χανς Κλούγκε, τόνισε ότι τα lockdown την περασμένη άνοιξη μείωσαν μεν τη μετάδοση στην κοινότητα και έδωσαν στα συστήματα υγείας τον απαραίτητο χρόνο να ανακτήσουν την δυνατότητα αντιμετώπισης βαριά ασθενών, αύξησαν όμως από την άλλη την ενδοοικογενειακή βία, και μείωσαν την παρακολούθηση χρόνιων παθήσεων, με αποτέλεσμα να σημειώνονται πρόωροι θάνατοι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!