Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Ευρώπη: Το τρίτο κύμα εξαπλώνεται γρήγορα και παντού
[Protagon]: Ευρώπη: Το τρίτο κύμα εξαπλώνεται γρήγορα και παντού

[Protagon]: Ευρώπη: Το τρίτο κύμα εξαπλώνεται γρήγορα και παντού

Δεκατέσσερις μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας, η Ευρώπη βρίσκεται στη δίνη του τρίτου κύματος. Τα νοσοκομεία είναι γεμάτα, οι πιο μεταδοτικές μεταλλάξεις κυριαρχούν, ενώ η εκστρατεία εμβολιασμού συναντά συνεχώς εμπόδια και καθυστερεί δραματικά. Προσθέστε την κόπωση των πολιτών από τα συνεχή lockdown και την κακή οικονομική κατάσταση πολλών, και έχετε ένα δυστοπικό μείγμα που ανησυχεί ειδικούς και πολιτικούς.

Η Ευρώπη βιώνει μία πολύ δύσκολη άνοιξη, με τα κρούσματα, τις εισαγωγές στα νοσοκομεία και στις ΜΕΘ, καθώς και τους θανάτους να εμφανίζουν ανοδική τάση σε πολλές χώρες, όπως τονίζουν οι Financial Times .

Στη Γαλλία, ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ δήλωσε ότι «η επιδημία εξαπλώνεται γρήγορα και εξαπλώνεται παντού», ενώ ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωνε το τρίτο πανεθνικό lockdown.

Μέσα σε δύο εβδομάδες, ο αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα αυξήθηκε κατά 55%, φθάνοντας περίπου τα 38.000 την ημέρα. Στο ίδιο χρονικό διάστημα, η αύξηση στο Βέλγιο ήταν 95%, στη Γερμανία 75% και στην Ολλανδία 48%. Σε έναν βαθμό, αυτές οι αυξήσεις αντανακλούν το γεγονός ότι σε αυτές τις χώρες γίνονται περισσότερα διαγνωστικά τεστ.

Βασικός «πυροδότης» του τρίτου ευρωπαϊκού πανδημικού κύματος θεωρείται η ταχύτατη εξάπλωση της παραλλαγής Β.1.1.7 του κορονοϊού, που ανιχνεύθηκε αρχικά στην Αγγλία, πέρυσι. Από την άλλη πλευρά, η εικόνα της πανδημίας στην Ευρώπη εμφανίζει μία πολυπλοκότητα σε αυτήν τη χρονική συγκυρία, καθώς σε μερικές χώρες η κατάσταση βρίσκεται σε φάση επιδείνωσης, σε άλλες φαίνεται να έχει φθάσει σε μία κορύφωση, ενώ σε λιγότερες καταγράφεται πτωτική τάση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!