Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Η Ευρώπη μπροστά σε δίλημμα: νέα lockdown ή ανεξέλεγκτη πανδημία
[Protagon]: Η Ευρώπη μπροστά σε δίλημμα: νέα lockdown ή ανεξέλεγκτη πανδημία

[Protagon]: Η Ευρώπη μπροστά σε δίλημμα: νέα lockdown ή ανεξέλεγκτη πανδημία

Η Ευρώπη βιώνει στον ένα ή τον άλλο βαθμό το δεύτερο κύμα της πανδημίας της Covid-19, αλλά όλες οι χώρες αποφεύγουν τη συζήτηση για ένα νέο ολικό lockdown. Ή μάλλον, επιμένουν ότι θα λάβουν όσα αποτελεσματικά – και αυστηρά – μέτρα θα χρειαστεί, πριν φτάσουν στο μη περαιτέρω.

Η αύξηση των κρουσμάτων σε επίπεδα πολύ υψηλότερα από αυτά της άνοιξης και η συνακόλουθη αύξηση των θανάτων, αν και όχι στα ίδια δραματικά επίπεδα, δοκιμάζουν τις αντοχές των συστημάτων υγείας, της οικονομίας και των πολιτών στο σύνολό τους.

Η μέχρι στιγμής προσέγγιση των κρατών –πλην Ιρλανδίας, που έχει μπει σε ένα σχεδόν ολικό lockdown (με ανοιχτά σχολεία) έξι εβδομάδων– είναι σε γενικές γραμμές ίδια: μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων, μέτρα επιβολής αποστάσεων ασφαλείας και κλείσιμο χώρων εστίασης και διασκέδασης με ορίζοντα 2-4 εβδομάδων.

Σε κάθε περίπτωση, όπως έγραψε η Wall Street Journal , η επιτυχία της άνοιξης, δηλαδή του περιορισμού της εξάπλωσης με τα οδυνηρά για την οικονομία μέτρα, αποδεικνύεται πρόωρη.

Αν, μάλιστα, τα πράγματα εξακολουθήσουν στην ίδια πορεία, οι επιλογές θα είναι εξίσου σκληρές. Είτε νέο lockdown είτε μια πανδημία που θα έχει αφεθεί να πάρει τον δρόμο της, επιβαρύνοντας και άλλο τα συστήματα υγείας, αλλά και τα πλέον ευάλωτα κομμάτια του πληθυσμού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!