Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Η ευρωπαϊκή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας στο επίκεντρο της συνάντησης Δένδια – Οσμάνι
[Protagon]: Η ευρωπαϊκή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας στο επίκεντρο της συνάντησης Δένδια – Οσμάνι

[Protagon]: Η ευρωπαϊκή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας στο επίκεντρο της συνάντησης Δένδια – Οσμάνι

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Μπουγιάρ Οσμάνι, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα, πραγματοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Οι συζητήσεις τους επικεντρώθηκαν σε διμερή ζητήματα, την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, καθώς και στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων και της Βόρειας Μακεδονίας, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Μετά τη συνάντησή τους, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών υπέγραψαν τρία Μνημόνια Συνεργασίας. Συγκεκριμένα αφορούν στον τομέα της Διπλωματικής Εκπαίδευσης, στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, καθώς και μεταξύ του Enterprise Greece και του αντίστοιχου φορά της Βόρειας Μακεδονίας Invest North Macedonia.

«Πήγαμε ένα βήμα παραπέρα με την υπογραφή τριών μνημονίων που αφορούν τους τομείς της διπλωματίας, της πολιτικής προστασίας, του εξωτερικού εμπορίου και των επενδύσεων» ανέφερε ο κ. Δένδιας

Όπως τόνισε, «η Ελλάδα μπορεί να γίνει ο καλύτερος σύμμαχος και φίλος της Βόρειας Μακεδονίας», με τη χώρα μας να έχει συμφέροντα στη σταθερότητα της περιοχής.

«Υποστηρίζουμε την προσπάθειά σας στην ΕΕ», σημείωσε ο έλληνας ΥΠΕΞ, επισημαίνοντας ότι η χώρα μας στηρίζει την ενταξιακή προοπτική των χωρών των δυτικών Βαλκανίων.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε κενό σταθερότητας στην περιοχή μας», είπε ο κ. Δένδιας ο οποίος εξέφρασε τις ευχαριστίες του στη χώρα του κ. Οσμάνι για την ευθυγράμμιση της με την ΕΕ για την Τουρκία.

Παράλληλα τόνισε ότι «πρέπει να έχουμε πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών για να υπάρχει πρόοδος».

«Εχει γίνει μεγάλη προσπάθεια για την εφαρμογή της, χρειάζεται όμως μεγάλη πρόοδος για τη συνετή χρήση του ονόματος και την εκρίζωση του προβλήματος της αρχαιοποίησης», ανέφερε ο κ. Δένδιας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!