Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Με τα ευρώ πήραν από τον ολλανδό βασιλιά το δίκαννο
[Protagon]: Με τα ευρώ πήραν από τον ολλανδό βασιλιά το δίκαννο

[Protagon]: Με τα ευρώ πήραν από τον ολλανδό βασιλιά το δίκαννο

Ο ολλανδός βασιλιάς Βίλεμ-Αλεξάντερ (γνώριμος και των κατοικούντων περί το Πόρτο Χέλι Αργολίδας όπου διατηρεί θερινή κατοικία) απολαμβάνει ορισμένα προνόμια ιδιωτικού χαρακτήρα τα οποία εκπηγάζουν από την ιδιότητά του και τη νομοθεσία της χώρας. Ενα από αυτά είναι η δυνατότητα να κλείνει για ένα τρίμηνο, από τις 15 Σεπτεμβρίου μέχρι τα Χριστούγεννα, το τεράστιο κτήμα «Het Loo», το οποίο τυγχάνει συγχρόνως και φυσικό καταφύγιο για δεκάδες ζωικά είδη.

Στην Ολλανδία άπαντες γνωρίζουν ότι η συγκεκριμένη αναστολή του δικαιώματος πρόσβασης των πολιτών σε αυτήν τη δασική έκταση των 16.000 στρεμμάτων γίνεται μόνο και μόνο για να μπορέσει ο βασιλιάς να επιδοθεί στο αγαπημένο του σπορ, δηλαδή στο κυνήγι. Επειδή οι καιροί άλλαξαν και οι βασιλικές παραδόσεις βάλλονται, το ολλανδικό παλάτι αντιμετωπίζει πλέον ένα μικρό πρόβλημα.

Η ολλανδική κυβέρνηση αποφάσισε ότι η μετατροπή του κτήματος σε ιδιωτικό πεδίο σκοποβολής θα στοιχίζει στο εξής πολύ χρήμα στον βασιλιά: αν ο Βίλεμ-Αλεξάντερ επιθυμεί να συνεχίσει το εποχικό κλείσιμο του δάσους και να κάνει το κέφι του, πρέπει να συνηθίσει και στην ιδέα της οικονομικής ζημίας, καθώς το παλάτι θα χάσει μέσα στην επόμενη πενταετία (έως 2027) κρατικές επιδοτήσεις συνολικού ύψους 4,7 εκατ. ευρώ.

Η εναλλακτική λύση που προσφέρεται στο παλάτι είναι η διαρκής και απρόσκοπτη πρόσβαση πάντων στο κτήμα, όλον τον χρόνο, κάθε χρόνο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!