Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Ευάγγελος Αποστολάκης, από υπουργός Αμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, επικεφαλής στο νέο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας
[Protagon]: Ευάγγελος Αποστολάκης, από υπουργός Αμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, επικεφαλής στο νέο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας

[Protagon]: Ευάγγελος Αποστολάκης, από υπουργός Αμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, επικεφαλής στο νέο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας

Ο ανασχηματισμός του κυβερνητικού σχήματος περιελάμβανε τη σύσταση ενός νέου υπουργείου, αυτού της Πολιτικής Προστασίας και μία μεγάλη έκπληξη, καθώς ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επέλεξε για τη θέση του επικεφαλής του νέου υπουργείου τον πρώην υπουργό Εθνικής Αμυνας επί ΣΥΡΙΖΑ και Α/ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελο Αποστολάκη.

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης θα έχει τις αρμοδιότητες του έως σήμερα υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, ενώ στο νέο υπουργείο θα υπάγεται και το Πυροσβεστικό Σώμα.

Από το 1998 ως το 2001 ο Ευάγγελος Αποστολάκης ήταν διοικητής της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ). Μεταξύ άλλων, υπηρέτησε τη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου και στο Ναύσταθμο Κρήτης ως Αρχιεπιστολέας, στο STRIKEFORNATO ως Deputy COS, στο ΓΕΝ ως διευθυντής Β’ Κλάδου, στο Αρχηγείο Στόλου ως υπαρχηγός, καθώς και στο ΓΕΕΘΑ ως Επιτελάρχης και Υπαρχηγός.

Στις 7 Μαρτίου 2013 ανέλαβε καθήκοντα αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού και από τις 15 Σεπτεμβρίου 2015 ανέλαβε, κατόπιν αποφάσεως του ΚΥΣΕΑ, την ηγεσία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων ως αρχηγός ΓΕΕΘΑ, διαδεχόμενος τον στρατηγό Μιχάλη Κωσταράκο.

Στις 13 Ιανουαρίου 2019 ανέλαβε υπουργός Εθνικής Αμυνας (εδώ ) στην κυβέρνηση Τσίπρα, αντικαθιστώντας τον τότε επικεφαλής των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο, που είχε αποχωρήσει ελέω Πρεσπών από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Στη θέση του υπουργού Αμυνας παρέμεινε έως τις 9 Ιουλίου του 2019 και σήμερα με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη επανέρχεται στον υπουργικό θώκο ως υπουργός Πολιτικής Προστασίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!