Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Protagon]: Αίτημα πληρωμής €4 δισ. στο Ταμείο Ανάκαμψης
[Protagon]: Αίτημα πληρωμής €4 δισ. στο Ταμείο Ανάκαμψης

[Protagon]: Αίτημα πληρωμής €4 δισ. στο Ταμείο Ανάκαμψης

Το πρώτο αίτημα πληρωμής από το Ταμείο Ανάκαμψης, μετά την προκαταβολή των 4 δισ. ευρώ, ύψους –και αυτό– περίπου 4 δισ. ευρώ, θα υποβάλει σύντομα η κυβέρνηση, με στόχο να εκταμιευθεί το ποσό έως το τέλος του χρόνου.

Συγκεκριμένα, όπως είπε τη Δευτέρα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης, το αίτημα θα αφορά περί το 1,97 δισ. ευρώ ενισχύσεις και 2,12 δισ. ευρώ δάνεια. Το ποσό είναι υψηλότερο από την αρχική εκτίμηση για πρώτη δόση ύψους 3,5-3,8 δισ. ευρώ.

Μάλιστα, όπως σημείωσε ο κ. Σκυλακάκης, το οικονομικό επιτελείο προετοιμάζεται για μια αναπροσαρμογή, εφόσον χρειαστεί, του προγράμματος «στη νέα πραγματικότητα της κλιματικής κρίσης, που έγινε με οδυνηρό τρόπο ορατή σε αρκετές χώρες της Ε.Ε. το καλοκαίρι αυτό, μέσω και της αξιοποίησης της δυνατότητας μερικής ανακατεύθυνσης πόρων του Ταμείου, σύμφωνα πάντοτε με τις προβλέψεις του κανονισμού».

Προτού, όμως, υποβληθεί το αίτημα για την εκταμίευση της πρώτης δόσης του Ταμείου, γράφει η «Καθημερινή», η χώρα πρέπει να ολοκληρώσει έως τις 30 Σεπτεμβρίου 15 ορόσημα, με τον αναπληρωτή υπουργό να εκτιμά ότι ο στόχος αυτός θα εκπληρωθεί.

Οπως είπε, πέραν των δώδεκα έργων που είχαν ήδη ενταχθεί στο Ταμείο έως τον Ιούλιο, άλλα 16 έχουν εγκριθεί προς ένταξη από τον Ιούλιο έως σήμερα, μεταξύ των οποίων και σημαντικές δράσεις αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης: το Εθνικό Σχέδιο Αναδάσωσης, αντιπλημμυρικά, εγγειοβελτιωτικά και αρδευτικά έργα, καθώς επίσης και έργα εξοικονόμησης ενέργειας, δράσεις ενίσχυσης καινοτομίας και επιχειρηματικότητας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!