Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Protagon]: «Αιθίοψ / Ethiopian», στον μαγικό κόσμο της κοιλάδας του Ομο
[Protagon]: «Αιθίοψ / Ethiopian», στον μαγικό κόσμο της κοιλάδας του Ομο

[Protagon]: «Αιθίοψ / Ethiopian», στον μαγικό κόσμο της κοιλάδας του Ομο

Καθώς πηγαίνω να συναντήσω τη Μάρω Κουρή στο λόμπι ενός μικρού ξενοδοχείου στο κέντρο της Αθήνας, όπου σε λίγο θα έχει μια συνάντηση με τους συνταξιδιώτες της στην Αιθιοπία σκέφτομαι τη δύναμη των εικόνων από το λεύκωμά της «Αιθίοψ / Ethiopian », που κυκλοφόρησε πρόσφατα με χορηγό έκδοσης το Ελληνο-Αιθιοπικό Επιμελητήριο.

Τα τελευταία χρόνια, η ανήσυχη φωτογράφος διοργανώνει βιωματικά σεμινάρια (περιπάτους και ταξίδια) φωτογραφίας, και την Καθαρή Δευτέρα θα ξεκινήσει -για ακόμη μια φορά- το φετινό της ταξίδι στην Αιθιοπία. Καθαρή Δευτέρα, όμως, ήταν και πέρσι όταν οι Αμαρυλλίς Ασημομύτη, Δημήτρης Καραγεωργίου, Παναγιώτης Κατσαλούλης, Μάρω Κουρή, Λιάνα Μαλανδρενιώτη, Χριστίνα Μαραγκού, Νίκος Μπουζιτσέπης, Ηρώ Παπά, Αθηνά Πέρκα, και Έφη Φουνκ έφυγαν για τις όχθες του ποταμού Ομο όπου ζουν αιθιοπικές φυλές βοσκών και ψαράδων. Και τώρα κάποιοι από αυτούς αναδύονται σαν μορφές του Τζακομέτι σε φόντο αφρικανικό μέσα από τις σελίδες του δίγλωσσου φωτογραφικού άλμπουμ.

Φωτογραφία του Δημήτρη Καραγεωργίου

Όλα ξεκίνησαν πέρσι μετά από μια επίσκεψη στην παιδίατρο μαζί με τις δύο έφηβες κόρες της. Η Μάρω τής πήγε δώρο μια φωτογραφία από το Νγκόρο Νγκόρο «που αγαπούν πολύ τα παιδιά» με δυο ζέβρες και ένα ουράνιο τόξο, για να τη βάλει στο ιατρείο της. Η παιδίατρος τής είπε ότι θα αρέσει και στην βοηθό της, που κατάγεται από την Αιθιοπία, και λίγο αργότερα όταν συναντήθηκαν εκείνη της είπε ότι είναι ανιψιά του Τάκη Μίχου, γραμματέα του Ελληνο-Αιθιοπικού Επιμελητηρίου που ιδρύθηκε το 2018 από Ελληνες επιχειρηματίες της Αιθιοπίας, και της έδωσε το τηλέφωνο του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!