Δευτέρα, 17 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Ερωτήσεις και απαντήσεις: Η αλήθεια για τους δασικούς χάρτες
[Protagon]: Ερωτήσεις και απαντήσεις: Η αλήθεια για τους δασικούς χάρτες

[Protagon]: Ερωτήσεις και απαντήσεις: Η αλήθεια για τους δασικούς χάρτες

Την πλήρη ανασύνταξη των δασικών χαρτών σχεδιάζει το κυβερνητικό επιτελείο. Το επόμενο διάστημα, μάλιστα, θα υλοποιηθούν οριζόντιες διορθωτικές παρεμβάσεις οι οποίες θα επιλύσουν τα σφάλματα που έχουν προκύψει στο είδος χαρακτηρισμού της γης με μοναδικό γνώμονα, όπως διαβεβαιώνουν κυβερνητικοί κύκλοι, να μην ταλαιπωρηθούν οι πολίτες και να μην βρεθούν αντιμέτωποι με το κράτος. Σε σύσκεψη που έγινε στο Μαξίμου αποφασίστηκε ως γνωστόν, σε πρώτη φάση, η οριζόντια παράταση 6 μηνών για την υποβολή αντιρρήσεων από τους πολίτες επί του περιεχομένου των δασικών χαρτών και η μείωση του τέλους άσκησης αντιρρήσεων κατά 50%.

Τι οδήγησε όμως τα πράγματα στο σημείο αυτό; Η ανάγκη επίλυσης προβλημάτων που κληρονομήθηκαν από τον νόμο 4389/2016 της προηγούμενης κυβέρνησης, οι διατάξεις του οποίου έχουν καταπέσει με αποφάσεις του ΣτΕ, τόσο σε ό,τι αφορά τις οικιστικές πυκνώσεις όσο και τις εκχερσωμένες εκτάσεις, λένε υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του αρμόδιου υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα:

«Η ολοκλήρωση της ανάρτησης των δασικών χαρτών είναι ένα έργο εθνικής σημασίας για τη χώρα, το οποίο θα επιλύσει εκκρεμότητες που ταλανίζουν το νεότερο ελληνικό κράτος από την ίδρυσή του. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι στους αναρτημένους χάρτες περιλαμβάνονται και σφάλματα, τα οποία θα διορθώσουμε άμεσα, με οριζόντιες παρεμβάσεις, δίχως κόστος και ταλαιπωρία για τους πολίτες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!