Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Αίρονται όλοι οι περιορισμοί για την Covid-19 στη Δανία από τις 10 Σεπτεμβρίου
[Protagon]: Αίρονται όλοι οι περιορισμοί για την Covid-19 στη Δανία από τις 10 Σεπτεμβρίου

[Protagon]: Αίρονται όλοι οι περιορισμοί για την Covid-19 στη Δανία από τις 10 Σεπτεμβρίου

Η Δανία πρόκειται να άρει όλους τους περιορισμούς για την πανδημία από τις 10 Σεπτεμβρίου, καθώς η Covid-19 «δεν αποτελεί πλέον κρίσιμης σημασίας απειλή για την κοινωνία».

Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, τονίζουν οι Αρχές, που επισημαίνουν ότι αυτό οφείλεται στα επίπεδα-ρεκόρ του εμβολιασμού. Ωστόσο, προειδοποιούν ότι η επιδημία στη χώρα δεν έχει εξαλειφθεί εντελώς και ότι η κυβέρνηση θα δράσει με ταχύτητα αν απειληθεί και πάλι η ομαλή λειτουργία της κοινωνίας.

Η Δανία είναι τρίτη στην Ευρώπη σε ποσοστό πολιτών που έχουν εμβολιαστεί πλήρως, με 71% έναντι 80% της Μάλτας και 73% της Πορτογαλίας. Ο εβδομαδιαίος κυλιόμενος μέσος όρος των κρουσμάτων είναι 167 στο εκατομμύριο, ελαφρά υψηλότερος από τον μέσο όρο της ΕΕ (149), αλλά πολύ μικρότερος από άλλων χωρών όπως η Βρετανία (492 περιστατικά).

Πέρυσι τον Μάρτιο, στο ξέσπασμα της πανδημίας, η Δανία έγινε μία από τις πρώτες χώρες που προχώρησαν στην επιβολή lockdown, όπως σημειώνει ο Guardian , κλείνοντας τα σχολεία και τις μη αναγκαίες επιχειρήσεις. Ακολούθησε μια περίοδος χαλάρωσης και επανεισαγωγής των μέτρων, ανάλογα με τις συνθήκες.

Η Δανία ήταν μία από τις πρώτες χώρες που εισήγαγαν το «διαβατήριο κορονοϊού» από τις 21 Απριλίου 2021. Από εκείνη την ημέρα, εστιατόρια, μπαρ, στάδια, γυμναστήρια και κομμωτήρια είναι ανοιχτά για τους πλήρως εμβολιασμένους ή με αρνητικό τεστ 72 ωρών ή τους πρόσφατα νοσήσαντες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!