Παρασκευή, 3 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: O Ερντογάν μετρά νεκρούς από τον κορονοϊό – και παίρνει πιο δραστικά μέτρα
[Protagon]: O Ερντογάν μετρά νεκρούς από τον κορονοϊό – και παίρνει πιο δραστικά μέτρα

[Protagon]: O Ερντογάν μετρά νεκρούς από τον κορονοϊό – και παίρνει πιο δραστικά μέτρα

Είναι η στιγμή που ο Ταγίπ Ερντογάν συγκρούεται με την πραγματικότητα. Για μέρες, οι τουρκικές Αρχές έπαιζαν «κρυφτούλι» με το πρόβλημα του κορονοϊού –κάποια από τα κυβερνητικά ελεγχόμενα ΜΜΕ είχαν φτάσει στο σημείο να υπαινίσσονται ότι το «τουρκικό γονίδιο» θωρακίζει από την ασθένεια και ο λαός που ψηφίζει πειθήνια τον «σουλτάνο» το πίστεψε και συνέχισε τη ζωή του κανονικά.

Μόνο που οι νεκροί έφτασαν πια –και επισήμως– τους τέσσερις. Και τα κρούσματα –από εκεί που την περασμένη εβδομάδα τα μετρούσαν με τα δάχτυλα του ενός χεριού (εδώ ) και φυλάκιζαν όποιον αμφισβητούσε τα στοιχεία (εδώ )– εκτοξεύτηκαν σε 359. Η περιβόητη «καμπύλη», με την οποία αναμετριέται κάθε χώρα, άρχισε να ανεβαίνει επικίνδυνα: τα κρούσματα σχεδόν διπλασιάζονται κάθε μέρα από την περασμένη Κυριακή.

Ετσι ο Ερντογάν αναγκάστηκε την Παρασκευή να εκδώσει διάταγμα με το οποίο αναβάλλει όλες τις εκδηλώσεις που σχετίζονται με την επιστήμη, τον πολιτισμό και την τέχνη, στο πλαίσιο μιας –καθυστερημένης όπως φαίνεται– προσπάθειας ανάσχεσης της διασποράς του κορονοϊού.

Ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότζα δήλωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης πως το τέταρτο θύμα είναι μια 85χρονη γυναίκα. Ο Κότζα σημείωσε ότι η Τουρκία διεξήγαγε 1.981 διαγνωστικά τεστ σε ένα 24ωρο ως τα μεσάνυχτα: τα 168 ήταν θετικά.

Το διάταγμα που εξέδωσε ο Ερντογάν και το οποίο δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης την Παρασκευή, προβλέπει ότι όλες οι συναντήσεις και δραστηριότητες, σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους, που σχετίζονται με την επιστήμη, τον πολιτισμό, την τέχνη και άλλους παρόμοιους τομείς θα αναβληθούν ως τα τέλη Απριλίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!