Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Ερντογάν – Μακρόν, σύγκρουση στα όρια
[Protagon]: Ερντογάν – Μακρόν, σύγκρουση στα όρια

[Protagon]: Ερντογάν – Μακρόν, σύγκρουση στα όρια

Σε νέα φάση δραματικής κλιμάκωσης περιήλθαν οι σχέσεις Γαλλίας – Τουρκίας μετά τις προκλητικές δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν για την… ψυχοθεραπεία που χρειάζεται ο γάλλος ομόλογός του Εμανουέλ Μακρόν, λόγω της συμπεριφοράς του προς τους μουσουλμάνους — και όλα αυτά στη σκιά της άγριας δολοφονίας του Σάμουελ Πετί από έναν φανατικό ισλαμιστή.

Η γαλλική προεδρία κατήγγειλε το Σάββατο τις «απαράδεκτες» δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας, ενώ ανακάλεσε στο Παρίσι τον γάλλο προσβευτή στην Άγκυρα

«Οι δηλώσεις του προέδρου Ερντογάν είναι απαράδεκτες. Η προκλητικότητα και η αγένεια δεν αποτελούν μέθοδο. Αξιώνουμε από τον Ερντογάν να αλλάξει την πορεία της πολιτικής του, διότι είναι επικίνδυνη από κάθε άποψη. Δεν εισερχόμαστε σε ανώφελες πολεμικές και δεν αποδεχόμαστε τις προσβολές», σχολίασε το Ελιζέ στο Γαλλικό Πρακτορείο, ανακοινώνοντας ότι το Παρίσι ανακαλεί για διαβουλεύσεις τον πρεσβευτή της Γαλλίας στην Άγκυρα.

«Η Γαλλία σημειώνει, επιπλέον, την απουσία συλλυπητήριων μηνυμάτων και μηνυμάτων συμπαράστασης εκ μέρους του προέδρου της Τουρκίας μετά τη δολοφονία του Σαμουέλ Πατί», του καθηγητή που αποκεφαλίστηκε πριν από μία εβδομάδα σε μια ισλαμιστική επίθεση, κοντά στο σχολείο του, στα προάστια του Παρισιού.

Το Ελιζέ επεσήμανε, επίσης, τις «πολύ προσβλητικές δηλώσεις (του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν) τις τελευταίες ημέρες, ιδίως το κάλεσμα για μποϊκοτάζ στα γαλλικά προϊόντα».

«Το μόνο που μπορούμε να πούμε για τον επικεφαλής ενός κράτους που συμπεριφέρεται σε εκατομμύρια μέλη διαφορετικών θρησκευτικών κοινοτήτων με αυτόν τον τρόπο, είναι: να πάτε πρώτα να κάνετε εξετάσεις για την ψυχική υγεία» σας, είχε δηλώσει νωρίτερα ο Ερντογάν, κατά τη διάρκεια ομιλίας του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!