Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Ερντογάν για τη συνάντηση με Μητσοτάκη: «Δεν χρειάζονται μεσολαβητές με την Ελλάδα»
[Protagon]: Ερντογάν για τη συνάντηση με Μητσοτάκη: «Δεν χρειάζονται μεσολαβητές με την Ελλάδα»

[Protagon]: Ερντογάν για τη συνάντηση με Μητσοτάκη: «Δεν χρειάζονται μεσολαβητές με την Ελλάδα»

Στην συνομιλία που είχε νωρίτερα τη Δευτέρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη Αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος τόνισε ότι συμφώνησε να συνεχίσει να χρησιμοποιήσει διαύλους επικοινωνίας με την Ελλάδα.

«Δεν χρειάζονται μεσολαβητές με την Ελλάδα, θα συναντιέμαι απευθείας με τον Πρωθυπουργό», δήλωσε μεταξύ άλλων και προέβλεψε ότι το 2021 θα είναι μια ήσυχη χρονιά για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Ειδικότερα για τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό είπε ότι «αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τον μηχανισμό διαλόγου και να κάνουμε πιθανά βήματα για μια θετική ατζέντα. Του είπα ότι δεν υπάρχει λόγος να μπαίνουν τρίτοι ανάμεσα μας».

Πρόθεσε ότι «συμμερίζομαι απόλυτα την άποψή του ότι θα πρέπει στο Αιγαίο και σε άλλες περιοχές να κυριαρχήσει η ειρήνη και να αποφευχθεί κάθε ένταση. Βεβαίως δεν θα πρέπει οι συνομιλίες να γίνονται μέσω τρίτων. Να αρχίσουμε να καθαρίζουμε το τραπέζι. Αυτό το τραπέζι δεν πρέπει να είναι τραπέζι προβλημάτων, αλλά λύσεων».

«Όταν υπάρχουν θέματα που μας απασχολούν, που σίγουρα υπάρχουν θα πρέπει αυτά να τεθούν υπόψη των επιτροπών εμπειρογνωμόνων, έτσι ώστε να διερευνηθούν οι ενδεχόμενες λύσεις» επισήμανε σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο τούρκος πρόεδρος.

«Βρίσκοντας λύσεις για το κάθε επιμέρους θέμα θα μπορέσουμε να πετύχουμε αυτόν τον στόχο» κατέληξε αναφερόμενος στη συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!