Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Ερντογάν: Δόλωμα αποικιοκρατών η Ελλάδα – δεν μπορεί να βγει από μία χαρτοσακούλα
[Protagon]: Ερντογάν: Δόλωμα αποικιοκρατών η Ελλάδα – δεν μπορεί να βγει από μία χαρτοσακούλα

[Protagon]: Ερντογάν: Δόλωμα αποικιοκρατών η Ελλάδα – δεν μπορεί να βγει από μία χαρτοσακούλα

Εφευρίσκοντας μία νέα βάση επιχειρηματολογίας για τις δραστηριότητες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βγήκε την Τρίτη να πει ότι όσα κάνει η χώρα του στην περιοχή «είναι αποτέλεσμα αναζήτησης δικαιοσύνης» απέναντι στους σύγχρονους αποικιοκράτες!

«Διεκδικούμε τα δικαιώματά μας με τις δραστηριότητές μας στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο Πέλαγος. Προσπάθειες ορισμένων να μας αποκλείσουν από τους πόρους μας στην Ανατολική Μεσόγειο ενώ όλες οι άλλες γύρω χώρες θα έχουν δικαίωμα σε αυτούς, δεν είναι τίποτε λιγότερο από σύγχρονη αποικιοκρατία», αναφώνησε σε ομιλία του στην Αγκυρα, ο τούρκος πρόεδρος.

Αλλά «δεν θα δεχθούμε ποτέ αυτή την κατάφωρη αδικία. Ο,τι και αν κάνουν, δεν θα μας σταματήσουν στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Η εποχή εκείνων που αποίκησαν κάθε μέρος και έσφαζαν κάθε έθνος τελείωσε», διεμήνυσε, κάνοντας λόγο για παιχνίδι σκιών.

«Τα πολιτικά και διπλωματικά λόγια δεν αρκούν για να συγκαλύψουν τις διώξεις που εφάρμοσαν κράτη που θεωρούν τον εαυτό τους μεγάλο και ανίκητο. Προσπάθειες εκμετάλλευσης πόρων της Ανατολικής Μεσογείου, ενώ κάθε χώρα γύρω από την Ανατολική Μεσόγειο, έχει δικαίωμα σε αυτούς τους πόρους, δεν είναι τίποτα λιγότερο από σύγχρονο αποικισμό», υποστήριξε ο Ερντογάν για να εξαπολύσει νέα επίθεση κατά της Γαλλίας, στο γνωστό «πολεμικό» ύφος των τελευταίων εβδομάδων:

«Βαρεθήκαμε αυτό το παιχνίδι σκιών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!