Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Ερευνα ΠΙΣ: Ακόμη και φοιτητές ιατρικής πίστεψαν σε σενάρια συνωμοσίας
[Protagon]: Ερευνα ΠΙΣ: Ακόμη και φοιτητές ιατρικής πίστεψαν σε σενάρια συνωμοσίας

[Protagon]: Ερευνα ΠΙΣ: Ακόμη και φοιτητές ιατρικής πίστεψαν σε σενάρια συνωμοσίας

Διεθνούς αναγνώρισης έτυχε πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου για την δημιουργία ερωτηματολογίου, δια του οποίου διερευνάται η επίπτωση της πανδημίας και της καραντίνας στην ψυχική υγεία των ανθρώπων.

Μέχρι σήμερα περισσότερες από 25 χώρες έχουν συμπεριληφθεί στο σχετικό πρόγραμμα και χρησιμοποιούν το ερωτηματολόγιο, ενώ ο ΠΙΣ δέχεται τα συγχαρητήρια ενώσεων και μεμονωμένων γιατρών από Ευρώπη, Ασία και Αμερική.

Το πρόγραμμα, που σχεδιάστηκε με ευθύνη του καθηγητή Ψυχιατρικής στη Γ’ Ψυχιατρική Κλινική του ΑΠΘ, Κωνσταντίνου Φουντουλάκη, έχει ήδη υιοθετηθεί από τις παρακάτω χώρες που έχουν ήδη πιστοποιηθεί για την πρακτική εφαρμογή του ενώ συνεχώς προστίθενται κι άλλες.

Μέχρι σήμερα τη μελέτη «τρέχουν» Αζερμπαϊτζάν, Λευκορωσία, Βραζιλία, Βουλγαρία, Καναδάς, Κροατία, Αίγυπτος, Γαλλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ινδία, Ισραήλ, Ιταλία, Λετονία, Μαλαισία, Ινδονησία, Αυστραλία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Τουρκία, Μεγάλη Βρετανία και ΗΠΑ, ενώ προστίθενται συνεχώς και νέες χώρες.

Για το θέμα μάλιστα ενημέρωσε χθες την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου ο πρόεδρος του συλλόγου δρ Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ενώ αμέσως μετά, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα ΠΙΣ δρ Γεώργιο Ελευθερίου, ενημέρωσαν και τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Οι μελέτες

Το προηγούμενο διάστημα «έτρεξαν» δύο μελέτες ψυχικής υγείας. Η μία αφορά την ψυχική υγείας ελλήνων φοιτητών κατά τη διάρκεια της καραντίνας και έγινε υπό την αιγίδα της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ και της Πρυτανείας του ΑΠΘ και η δεύτερη είναι μία προέκταση της πρώτης, με πολύ μεγαλύτερο και λεπτομερέστερο πρωτόκολλο, και πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του τομέα Ψυχικής Υγείας του Ινστιτούτου Επιστημονικών Ερευνών του ΠΙΣ και αφορά τον γενικό πληθυσμό κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!