Σάββατο, 4 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Ερευνα ΙΣΑ: Ενας στους τρεις Ελληνες δεν ανησυχεί για την πανδημία
[Protagon]: Ερευνα ΙΣΑ: Ενας στους τρεις Ελληνες δεν ανησυχεί για την πανδημία

[Protagon]: Ερευνα ΙΣΑ: Ενας στους τρεις Ελληνες δεν ανησυχεί για την πανδημία

Οι Ελληνες «χαλαρώσαμε» ίσως περισσότερο από ότι θα έπρεπε αναφορικά με την πανδημία και την τήρηση στα μέτρα προφύλαξης από τον κορονοϊό, καθώς ένας στους τρεις πλέον δεν ανησυχεί λίγο ή καθόλου.

Τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης είναι γνωστά σε όλους, η εφαρμογή τους όμως δεν τηρείται, αφού το 44% εφαρμόζει τα μέτρα αρκετά, ενώ το 8% λίγο, όπως καταγράφεται σε νέα έρευνα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) και της Alco.

«Είναι προφανές ότι ο περιορισμός της ανησυχίας έχει οδηγήσει σε χαλάρωση της τήρησης των μέτρων, κάτι που μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΙΣΑ.

Το 17% των Ελλήνων δηλώνει ότι τα μέτρα περιορισμού θα έπρεπε να αρθούν με ακόμη πιο αργό ρυθμό, ΙΣΑ/Alco

Η μεγάλη πλειονότητα εκτιμά ότι τα μέτρα που εφαρμόστηκαν για τον κορονοϊό είναι αυτά που πρέπει, το 25% πιστεύει ότι ήταν αυστηρότερα από όσο έπρεπε, ενώ το 15% εκτιμά ότι η άρση των μέτρων εξελίσσεται πιο αργά από ότι θα έπρεπε.

Η αντίληψη της κοινωνίας για τους γιατρούς, αλλά και για το σύστημα δημόσιας υγείας βελτιώθηκε σημαντικά μετά το πανδημικό κύμα και πολύ περισσότερο σε σχέση με πριν από εννέα μήνες.

Κάτι που σημαίνει ότι οι γιατροί στην Ελλάδα απέδειξαν ότι μπορούν να τα καταφέρουν πολύ καλύτερα από γιατρούς του εξωτερικού και μία αμφιβολία πολλών ετών διαλύθηκε σε τρεις μήνες που δοκιμάστηκαν οι επαγγελματίες υγείας σε «σκληρές» συνθήκες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!