Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Ερχονται χειρότερες μέρες για τη πανδημία στις ΗΠΑ, προβλέπει ο Φάουτσι
[Protagon]: Ερχονται χειρότερες μέρες για τη πανδημία στις ΗΠΑ, προβλέπει ο Φάουτσι

[Protagon]: Ερχονται χειρότερες μέρες για τη πανδημία στις ΗΠΑ, προβλέπει ο Φάουτσι

Ο αμερικανός ειδικός στις λοιμώδεις νόσους Αντονι Φάουτσι εκτίμησε ότι η πανδημία του κορονοϊού μπορεί να γίνει ακόμη «χειρότερη» εάν οι Αρχές και οι πολίτες των ΗΠΑ δεν εντείνουν τις προσπάθειες τους να τηρούνται οι υγειονομικές συστάσεις.

Η χώρα χρειάζεται να δείξει περισσότερη αποφασιστικότητα στην εφαρμογή μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας, προωθώντας τη χρήση μασκών και την τήρηση της λεγόμενης κοινωνικής απόστασης, διότι η κατάσταση υπάρχει κίνδυνος «να γίνει πολύ χειρότερη», επέμεινε σε δηλώσεις του στο CNN.

Στις ΗΠΑ συνεχίζει να καταγράφεται ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του SARS-CoV-2, με τον ημερήσιο μέσο όρο να ξεπερνά τα 100.000 εδώ και ημέρες και το σύνολο των περιπτώσεων να αυξάνεται από τα 9 στα 10 εκατομμύρια μέσα σε ένα δεκαήμερο. Το επίπεδο αυτό εξάπλωσης του ιού είναι το χειρότερο που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα.

Τα στοιχεία για την Τρίτη είναι – το λιγότερο που μπορεί να πει κανένας – ανησυχητικά. Καταγράφηκαν 201.961 κρούσματα ως τις 20:30 (τοπική ώρα· 03:30 της Τετάρτης ώρα Ελλάδας).

Εδώ και μία εβδομάδα, οι μολύνσεις από τον κορονοϊό ξεπερνούν σχεδόν καθημερινά τις 100.000, κάτι που δεν είχε συμβεί ποτέ ως τώρα. Το νέο ρεκόρ οφείλεται εν μέρει στην προσθήκη περιπτώσεων που είχαν επιβεβαιωθεί το Σαββατοκύριακο αλλά καθυστέρησαν να καταχωριστούν, αντανακλά ωστόσο μια τάση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!