Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Protagon]: Ερχεται πιο σύντομα το άνοιγμα των εποχικών ξενοδοχείων
[Protagon]: Ερχεται πιο σύντομα το άνοιγμα των εποχικών ξενοδοχείων

[Protagon]: Ερχεται πιο σύντομα το άνοιγμα των εποχικών ξενοδοχείων

Οποιος πίστευε ότι το κλείσιμο της οικονομικής δραστηριότητας για την ανάσχεση της διασποράς του κορονοϊού, ήταν το δύσκολο μέρος, τώρα διαψεύδεται: το αληθινά δύσκολο είναι η επανεκκίνηση της οικονομίας. Αυτό φάνηκε και μετά τις γενικόλογες ανακοινώσεις της Κομισιόν για τον τουρισμό (εδώ ), ή ακόμα και με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν στην ημεδαπή για τις οργανωμένες παραλίες (εδώ ). Από τους διαχειριστές των πλαζ που υπενθυμίζουν ότι με 40 λουόμενους ανά στρέμμα δεν βγαίνει η λογιστική άσκηση, μέχρι τους ξενοδόχους που αντιλαμβάνονται ότι για μια σεζόν Ιουλίου – Σεπτεμβρίου ίσως να μην έχει καν νόημα να ανοίξουν, τα προβλήματα και τα ερωτήματα παραμένουν πολλά. Και εκεί έρχεται η κυβέρνηση να βρει λύσεις στα προβλήματα και όχι προβλήματα στις λύσεις, όπως είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

«Ας μην έχουμε αυταπάτες, το φετινό καλοκαίρι δεν θα είναι σαν το περσινό» είπε ο κ. Πέτσας, διαμηνύοντας πάντως ότι «η Ελλάδα είναι έτοιμη».

Στην κυβέρνηση επέλεξαν να «διαβάσουν» θετικά τις ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, βλέποντας πεδίο περαιτέρω ανάδειξης της Ελλάδας σε πρωτόγνωρες συνθήκες. Είναι μια αισιόδοξη ανάγνωση μολονότι η Κομισιόν απέρριψε δύο ελληνικές προτάσεις: η ευρωπαϊκή γραφειοκρατεία πρώτον πήρε καθαρά θέση κατά των vouchers, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να είναι επιλογή του ταξιδιώτη (άρα ο καθένας θα μπορεί να διεκδικήσει επιστροφή χρημάτων από τις εταιρείες) και δεύτερον δεν δέχθηκε την ελληνική πρόταση για τεστ κορονοϊού ή αντισωμάτων 72 ώρες πριν από το ταξίδι, με τη λογική ότι ένας ταξιδιώτης μπορεί να προσβληθεί στον ιό στο μεσοδιάστημα. Ωστόσο από την κυβέρνηση είδαν ως κέρδος δύο άλλα, ίσως πιο σημαντικά ζητήματα:

α) το ότι ότι δεν «πριμοδοτούνται» οι οδικές ή οι σιδηροδρομικές μεταφορές εις βάρος των αεροπορικών (κάτι που θα έπληττε τα συμφέροντα του Νότου σε σχέση με τις χώρες του Βορρά).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!