Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Protagon]: Τα επιτόκια χαμηλά, οι επενδυτικές ευκαιρίες «ψηλά»
[Protagon]: Τα επιτόκια χαμηλά, οι επενδυτικές ευκαιρίες «ψηλά»

[Protagon]: Τα επιτόκια χαμηλά, οι επενδυτικές ευκαιρίες «ψηλά»

Η παγκόσμια οικονομία αναμένεται να καταγράψει ισχυρό ρυθμό ανάπτυξης μέσα στο 2021, ωθούμενη από την πρωτοφανή δημοσιονομική και νομισματική στήριξη. Οι μετοχικοί δείκτες των αναπτυγμένων οικονομιών έχουν ήδη υπερκαλύψει τις απώλειες που κατέγραψαν, λόγω της πανδημίας. Την ίδια στιγμή η ελληνική οικονομία δείχνει τα πρώτα ισχυρά σημάδια εξόδου από την κρίση της πανδημίας, με τη δημοσιονομική στήριξη να παραμένει ισχυρή και το 2021. Ο ανθεκτικός, κατά το 2020, επιχειρηματικός τομέας, η επανάκαμψη δραστηριοτήτων που επλήγησαν λόγω πανδημίας, η σταθερή στήριξη από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και, ασφαλώς, το Ταμείο Ανάκαμψης, συνιστούν βασικές παραμέτρους που αυξάνουν την επενδυτική ελκυστικότητα της οικονομίας.

Η ανάκαμψη προϋποθέτει τη διατήρηση των επιτοκίων σε ιστορικά χαμηλά (μηδενικά) επίπεδα. Η επιλογή αυτή συμπαρασύρει τα τραπεζικά επιτόκια και προβληματίζει τους καταθέτες, που αναζητούν εναλλακτικές μορφές τοποθετήσεων. Καθώς οι πληθωριστικές προσδοκίες αυξάνονται, η διασπορά των κατανομών σε επιλεγμένους μετοχικούς κλάδους και περιουσιακά στοιχεία αποτελεί ελκυστική επιλογή.

Μέσα σε αυτό το οικονομικό περιβάλλον εντοπίζεται πλήθος επενδυτικών επιλογών, όπως τα αμοιβαία κεφάλαια, τα οποία διαχρονικά εμφανίζουν αποδόσεις και διαθέτουν μεγάλο εύρος επιλογών, ανάλογα με το προφίλ του επενδυτή. Τα αμοιβαία κεφάλαια διαθέτουν σημαντικά πλεονεκτήματα, αφού δίνουν τη δυνατότητα σε όλους να έχουν πρόσβαση στην εγχώρια και τις διεθνείς αγορές, ακόμα και με μικρά ποσά, εξασφαλίζοντας τη διασπορά των επενδύσεών τους και την ενεργή επαγγελματική διαχείριση που τους προσφέρει μια εταιρεία Α/Κ, όπως η Εθνική Asset Management ΑΕΔΑΚ. Τα οφέλη για τους πελάτες είναι πολλαπλά, καθώς μπορούν να επιτύχουν βελτιστοποίηση της απόδοσης των κεφαλαίων τους, έχοντας καθημερινή αποτίμηση για τη θέση τους, καθώς και δυνατότητα άμεσης ρευστοποίησης (εντός 5 εργάσιμων ημερών), ενώ η υπεραξία της επένδυσης δεν φορολογείται.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!