Σάββατο, 12 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Επίθεση της ΝΔ στην ΕΣΗΕΑ για την ανακοίνωση περί ανταμοιβής των υπερωριών με ρεπό
[Protagon]: Επίθεση της ΝΔ στην ΕΣΗΕΑ για την ανακοίνωση περί ανταμοιβής των υπερωριών με ρεπό

[Protagon]: Επίθεση της ΝΔ στην ΕΣΗΕΑ για την ανακοίνωση περί ανταμοιβής των υπερωριών με ρεπό

Ολα ξεκίνησαν από μια ανακοίνωση που εξέδωσε την περασμένη Παρασκευή η ΕΣΗΕΑ, το μεγαλύτερο και ιστορικότερο συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων στα ΜΜΕ. Και ύστερα από πέντε ημέρες προκάλεσε την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας.

Σε αυτήν την ανακοίνωση δεν διατυπωνόταν απλώς η αντίθεση της ΕΣΗΕΑ στο πολυσυζητημένο κυβερνητικό νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις και η συμμετοχή των μελών της στις απεργιακές κινητοποιήσεις της 10ης Ιουνίου– γινόταν αναφορά και σε επιμέρους σημεία του νόμου, με την Ενωση να υποστηρίζει μεταξύ άλλων πως «με τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας μέσω ατομικών συμβάσεων ενισχύεται η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, επιχειρείται η κατάργηση του 8ωρου, ενώ στην ουσία επιβάλλεται μείωση των αποδοχών αφού η αυξημένη σε ώρες εργασία θα αμείβεται με ρεπό».

Αυτό το τελευταίο, περί αμοιβής με ρεπό, προκάλεσε την αντίδραση του κυβερνώντος κόμματος, το οποίο την Τετάρτη, παραμονή της απεργίας, κατηγόρησε την ΕΣΗΕΑ για καταφανή ψεύδη και διαστρέβλωση, σε μια ασυνήθιστη αντιπαράθεση πολιτικής παράταξης με την Ενωση Συντακτών.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου της ΝΔ σημειώθηκε συγκεκριμένα:

«Είναι απόλυτο δικαίωμα του κάθε φορέα, όπως και του κάθε πολίτη, να έχει την άποψή του για τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο “Νομοσχέδιο για την Προστασία της Εργασίας”. Αυτό που είναι απαράδεκτο είναι η διαστρέβλωση όσων προβλέπει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!