Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Protagon]: Επιτέλους μέτρα αντιμετώπισης του υπερτουρισμού – έρχονται περιορισμοί στην κρουαζιέρα
[Protagon]: Επιτέλους μέτρα αντιμετώπισης του υπερτουρισμού – έρχονται περιορισμοί στην κρουαζιέρα

[Protagon]: Επιτέλους μέτρα αντιμετώπισης του υπερτουρισμού – έρχονται περιορισμοί στην κρουαζιέρα

Ηταν αργά το μεσημέρι της Κυριακής πια, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην 29η ερώτηση που του τέθηκε στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου στην 85η ΔΕΘ, κλήθηκε να απαντήσει σχετικά όχι τόσο για το αν κερδήθηκε το στοίχημα του τουρισμού –το είδαμε όλοι, κερδήθηκε– αλλά «αν αντέχουν» πλέον οι δημοφιλείς τουριστικοί περιορισμοί.

Το ερώτημα, από τον Γιώργο Σολάρη του Cyclades24, απηχούσε έναν προβληματισμό που υπάρχει διεθνώς –η περίπτωση της Βενετίας χαρακτηριστική αλλά όχι η μόνη– και αναδείχθηκε για την Ελλάδα μέσα και από το Protagon το καλοκαίρι: Ηταν μέσα Αυγούστου όταν δημοσιεύτηκε το άρθρο της Χριστίνας Πουτέτση με τίτλο «Ιστορίες αυγουστιάτικης τρέλας (στην Πάρο)» , το οποίο αποκάλυπτε το κολοσσιαίο πρόβλημα υπερκορεσμού και κατάρρευσης των υποδομών πολλών νησιών των Κυκλάδων με χαρακτηριστικό παράδειγμα την Πάρο.

Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε με την αναμενόμενη θριαμβολογία: «Κερδίσαμε το στοίχημα του τουρισμού. Το κερδίζουμε μάλλον, για να είμαι πιο ακριβής. Και ο Σεπτέμβριος φαίνεται να είναι πολύ καλός και οι ενδείξεις για τον Οκτώβριο είναι εξίσου θετικές. Κερδίσαμε το στοίχημα διότι είχαμε σχέδιο» και, λίγο αργότερα, «θα ξεπεράσουμε τους στόχους που είχαμε θέσει στον Προϋπολογισμό σχετικά με την τουριστική περίοδο».

Ακολούθως όμως, αναφέρθηκε στο πρόβλημα του υπερτουρισμού, το οποίο, όπως είπε, προσωπικά τον απασχολεί πάρα πολύ:

«Υπάρχουν προορισμοί που φτάνουν στα απόλυτα όρια τους, αν δεν τα έχουν ξεπεράσει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!