Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Επιστροφή στα θρανία και με ειδικά πρωτόκολλα για τη Γ΄ Λυκείου
[Protagon]: Επιστροφή στα θρανία και με ειδικά πρωτόκολλα για τη Γ΄ Λυκείου

[Protagon]: Επιστροφή στα θρανία και με ειδικά πρωτόκολλα για τη Γ΄ Λυκείου

Δύο μήνες μετά το κλείσιμο των σχολείων και άλλων δομών εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα, επιστρέφουν οι μαθητές της Γ’ Λυκείου, κάτω από ειδικούς όρους για την παρουσία τους μέσα στην τάξη.

Τις επόμενες εβδομάδες θα ακολουθήσουν και μαθητές άλλων τάξεων. Έτσι τη Δευτέρα 18 Μαΐου, θα ακολουθήσουν οι μαθητές της Α’ και Β’ Λυκείου και των γυμνασίων. Οι μαθητές των δημοτικών και των νηπιαγωγείων πιθανώς να επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες την 1η Ιουνίου, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα των επόμενων ημερών.

Η επιστροφή των μελών της σχολικής κοινότητας στα σχολεία γίνεται με τα αναγκαία μέτρα προστασίας, που έχουν προβλέψει ΕΟΔΥ και υπουργείο Παιδείας, με την τήρηση της απόστασης 1,5 μέτρου να είναι το βασικότερο.

Για να περιοριστεί ο ο συνωστισμός κατά την προσέλευση και αποχώρηση μαθητών στο σχολείο, δεν θα πραγματοποιείται η καθιερωμένη συγκέντρωση στον προαύλιο χώρο πριν την έναρξη του προγράμματος. Οι μαθητές θα πηγαίνουν απευθείας στην αίθουσα του τμήματός τους.

Μέχρι τη λήξη της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός μαθητών ανά τάξη είναι 15 και η απόσταση μεταξύ μαθητών, καθισμένων στα θρανία, θα πρέπει να είναι 1,5 μέτρο. Τα τμήματα των τάξεων έχουν χωριστεί στα δύο και οι μαθητές θα πηγαίνουν στο σχολείο εκ περιτροπής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!