Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Επιστρέφει στις 25 Οκτωβρίου ο δακτύλιος στην Αθήνα
[Protagon]: Επιστρέφει στις 25 Οκτωβρίου ο δακτύλιος στην Αθήνα

[Protagon]: Επιστρέφει στις 25 Οκτωβρίου ο δακτύλιος στην Αθήνα

Υστερα από ενάμιση χρόνο, διάστημα κατά το οποίο το μέτρο είχε ανασταλεί ώστε να διευκολύνονται οι κάτοικοι της πρωτεύουσας να μετακινούνται με ΙΧ στο πλαίσιο της προσπάθειας αναχαίτισης της διασποράς της Covid-19, ο «δακτύλιος» επιστρέφει στις 25 Οκτωβρίου στην Αθήνα.

Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Aχ. Καραμανλής μιλώντας την Παρασκευή στον ραδιοσταθμό Real.

Μολονότι η διασπορά του κορονοϊού δεν έχει αναχαιτιστεί ακριβώς, τα έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα που αντιμετωπίζει εδώ και εβδομάδες η πρωτεύουσα συνηγόρησαν στην επαναφορά του μέτρου, σε μια προσπάθεια να μειωθεί ο όγκος των αυτοκινήτων που διέρχονται από την πόλη.

Το μέτρο είναι το γνωστό:

Κατά τις ζυγές ημερομηνίες κυκλοφορούν τα επιβατηγά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης και τα φορτηγά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος μέχρι 2,2 τόνους, που ο αριθμός κυκλοφορίας τους τελειώνει σε 0, 2, 4, 6 και 8 (δηλαδή σε ζυγό αριθμό).

Κατά τις μονές ημερομηνίες κυκλοφορούν τα επιβατηγά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης και τα φορτηγά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος μέχρι 2,2 τόνους, που ο αριθμός κυκλοφορίας τους τελειώνει σε 1, 3, 5, 7 και 9 (δηλαδή σε μονό αριθμό).

Οι λεωφόροι και οδοί για τις οποίες ισχύει συνήθως ο δακτύλιος είναι οι εξής:

Αλεξάνδρας – Ζαχάρωφ – Μεσογείων – Φειδιππίδου – Μιχαλακοπούλου – Σπ. Μερκούρη – Βρυάξιδος – Υμηττού – Ηλ. Ηλιού – Αμβρ. Φραντζή – Συγγρού – Χαμοστέρνας – Πειραιώς – Ιερά Οδός – Κωνσταντινουπόλεως – Αχιλλέως – Πλατεία Καραϊσκάκη – Καρόλου – Μάρνη – 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) – Αλεξάνδρας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!