Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Η επιστήμη στην πανδημία έμαθε να πολεμάει
[Protagon]: Η επιστήμη στην πανδημία έμαθε να πολεμάει

[Protagon]: Η επιστήμη στην πανδημία έμαθε να πολεμάει

Πόσο εύκολο είναι να δούμε τα θετικά πίσω από μία τόσο βίαιη παγκόσμια κρίση, όπως είναι η πανδημία του κορονοϊού; Υπάρχουν θετικά ή απλώς θέλουμε ούτε να τα φανταστούμε. «Υπάρχουν» γράφει η βρετανική Telegraph , και παρουσιάζει τα οφέλη που μπορεί να μας αφήσει ως κληροδότημα ο κορονοϊός.

Εμβόλια

Η ταχύτητα ανακάλυψης ενός εμβολίου έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ. Η ασφάλεια και αποτελεσματικότητά του, που ξεπερνά το 90%, έχει πιστοποιηθεί από τις ρυθμιστικές αρχές.

Τα εμβόλια mRNA, όμως, όχι απλώς αναμένεται να μας σώσουν από την πανδημία, αλλά έχουν ανοίξει και τον δρόμο για έναν εντελώς νέο τρόπο στην τεχνολογία παρασκευής εμβολίων. Που σημαίνει ότι οποιαδήποτε πανδημία εμφανιστεί στο μέλλον, θα μπορεί να αναχαιτιστεί με διαδικασίες-εξπρές.

«Τα RNA εμβόλια θα μας επιτρέψουν να ζούμε με μεγαλύτερη ασφάλεια στο μέλλον», λέει ο Ζόλταν Κις, ερευνητικός συνεργάτης του Imperial College του Λονδίνου. Τα εμβόλια αυτά, εξηγεί, δεν λειτουργούν με την κλασική μέθοδο κατά την οποία λαμβάναμε αδρανοποιημένο τον ιό, αλλά με την εισαγωγή του γενετικού κώδικα του ιού, ο οποίος εκπαιδεύει τον οργανισμό πώς να δημιουργήσει το δικό του, αβλαβές τμήμα του ιού, που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η πρωτεΐνη ακίδα. «Στην πραγματικότητα το σώμα μας μαθαίνει να κάνει κάτι καινούργιο», περιγράφει ο δρ Κις.

Ο ίδιος εξηγεί ότι με αυτήν την τεχνολογία στο μέλλον θα μπορούμε να έχουμε ένα καινούργιο εμβόλιο μόλις μέσα σε δύο εβδομάδες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!