Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Επεισόδιο Μητσοτάκη με ολλανδή δημοσιογράφο στο Μαξίμου για το Προσφυγικό
[Protagon]: Επεισόδιο Μητσοτάκη με ολλανδή δημοσιογράφο στο Μαξίμου για το Προσφυγικό

[Protagon]: Επεισόδιο Μητσοτάκη με ολλανδή δημοσιογράφο στο Μαξίμου για το Προσφυγικό

Από ένα απρόσμενο επεισόδιο που ουσιαστικά δημιούργησε μία ολλανδή δημοσιογράφος σημαδεύτηκε η κοινή συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Μαρκ Ρούτε.

Η δημοσιογράφος ξεκίνησε σε έντονο ύφος να κάνει ερωτήσεις για το Προσφυγικό ενώ στην συνέχεια επιτέθηκε και επανειλημμένα διέκοψε τον Πρωθυπουργό. «Δεν θα κουνάτε το δάκτυλο στην Ελλάδα», της απάντησε.

Ολα ξεκίνησαν όταν η δημοσιογράφος ρώτησε τον κ. Μητσοτάκη γιατί δεν απαντά ευθέως ότι η Ευρώπη «άδειασε» την Ελλάδα στο Προσφυγικό και η χώρα μας κάνει «σκληρά και βάρβαρα pushbacks».

Ο Πρωθυπουργός της απάντησε: «Σε αυτό το γραφείο δεν θα προσβάλλετε εμένα και τους έλληνες πολίτες με κατηγορίες που δεν υποστηρίζονται από στοιχεία». Ο κ. Μητσοτάκης ήταν κατηγορηματικός: «Δεν θα κουνάτε το δάκτυλο στην Ελλάδα», είπε και της παρέθεσε μια σειρά από στοιχεία για τις διασώσεις που γίνονται στο Αιγαίο.

Αναλυτικά ο διάλογος:

Ολλανδή δημοσιογράφος: Γιατί δεν λέτε ότι η Ευρώπη σας άφησε μόνους και κάνετε, σκληρά, βάρβαρα pushbacks; Γιατί δεν λέτε την αλήθεια για το Προσφυγικό; Παρακαλώ, μην υποτιμάτε την νοημοσύνη όλων μας…

Μητσοτάκης: Καταλαβαίνω ότι στην Ολλανδία έχετε μια κουλτούρα να θέτετε ευθείες ερωτήσεις. Αυτό που δεν δέχομαι είναι ότι σε αυτό το γραφείο θα προσβάλλετε εμένα και τους έλληνες πολίτες με κατηγορίες και εκφράσεις που δεν υποστηρίζονται από στοιχεία. Οταν αυτή η χώρα διαχειρίζεται μια μεταναστευτική κρίση τεράστιας έντασης, έχει σώσει εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες ανθρώπους στη θάλασσα. Σήμερα μόλις σώσαμε 250 ανθρώπους σε κίνδυνο να πνιγούν ανοιχτά της Κρήτης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!