Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Επεισόδια στα Προπύλαια για το νομοσχέδιο των ΑΕΙ
[Protagon]: Επεισόδια στα Προπύλαια για το νομοσχέδιο των ΑΕΙ

[Protagon]: Επεισόδια στα Προπύλαια για το νομοσχέδιο των ΑΕΙ

Φοιτητικές ενώσεις και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς κατέβηκαν την Πέμπτη σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια για το νομοσχέδιο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη για το νέο καθεστώς εισαγωγής και την προστασία των ΑΕΙ της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης επικράτησε ένταση, με την Αστυνομία να κάνει χρήση χημικών προκειμένου να διαλυθούν οι διαδηλωτές. Κλειστός λόγω της κινητοποίησης ήταν από τις 10 το πρωί, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ., ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο».

Οι διαδηλωτές παρέμειναν στην πλατεία Κοραή και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς την Ομόνοια όπου και τελικά διαλύθηκαν.

Το περιεχόμενο του νομοσχεδίου προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, που σε ανακοίνωσή του αξιώνει την άμεση απόσυρσή του, κάνοντας λόγο για αντιδημοκρατικές και εξουσιαστικές πρακτικές από την πλευρά της κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση, τονίζεται χαρακτηριστικά, υλοποιεί τον μύχιο πόθο των απανταχού συντηρητικών: λιγότεροι και πιο συστημικά επιλεγμένοι νέοι και νέες στα πανεπιστήμια και στο πλαίσιο αυτό το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλεί το σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητας και «κάθε δημοκρατικό και προοδευτικό πολίτη στη μαχητική με όρους μαζικού κινήματος ακύρωση των αντιδραστικών σχεδίων της κυβέρνησης».

Στο μπρίφινγκ της Πέμπτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, έκανε λόγο για ένα σημαντικό, καινοτόμο, μεταρρυθμιστικό νομοσχέδιο, που περιλαμβάνει δύο μείζονος σημασίας δέσμες ρυθμίσεων.

Η πρώτη αφορά ρυθμίσεις που οριοθετούν τη σχέση των φοιτητών με το Πανεπιστήμιο, τον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και τη διάρκεια φοίτησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!