Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Επίσκεψη της Δόμνας Μιχαηλίδου στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών
[Protagon]: Επίσκεψη της Δόμνας Μιχαηλίδου στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών

[Protagon]: Επίσκεψη της Δόμνας Μιχαηλίδου στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών

Το Κέντρο Εκπαίδευσης & Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) στην Καλλιθέα επισκέφτηκε την Πέμπτη η υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της η υφυπουργός συναντήθηκε με την πρόεδρο του ΚΕΑΤ Σοφία Χαμονικολάου και εκπροσώπους του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών. Παράλληλα η κυρία Μιχαηλίδου επισκέφτηκε τον βρεφονηπιακό σταθμό για παιδιά με οπτικές αναπηρίες, το ειδικό δημοτικό σχολείο, το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΑΜΕΑ και το οικοτροφείο που συστεγάζονται στο κτίριο του ΚΕΑΤ.

«Στηρίζουμε τους συμπολίτες μας με προβλήματα όρασης και συνεχίζουμε με συνέπεια τις πολιτικές μας ώστε να διευκολύνουμε την καθημερινότητά τους. Προχωράμε με ταχύτητα την υλοποίηση τόσο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Αναπηρία όσο και της Εθνικής Αρχής για την Προσβασιμότητα. Χρησιμοποιούμε αποτελεσματικά όλους τους διαθέσιμους μηχανισμούς, δημιουργούμε νέες δράσεις, εξαντλούμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο, εθνικό και ευρωπαϊκό», σημείωσε η υφυπουργός Εργασίας, κατά την επίσκεψή της.

Από την πλευρά της η κυρία Χαμονικολάου, ευχαρίστησε την υφυπουργό για την πρόθεσή της να επισκεφθεί τη δομή και να προσφέρει χαρά στους συνανθρώπους μας ενθαρρύνοντάς τους παράλληλα και συζητώντας μαζί τους. Πιο συγκεκριμένα η πρόεδρος του ΚΕΑΤ δήλωσε:

«Σηματοδοτείται μία νέα περίοδος για τα άτομα με οπτική αναπηρία στη χώρα μας. Οι μαθητές και οι ωφελούμενοι του ΚΕΑΤ πρόκειται να έχουν πολλές νέες ευκαιρίες για ισότιμη και δικαιότερη κοινωνική συμμετοχή, αλλά και το δικαίωμα στη συνεκπαίδευση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!