Κυριακή, 1 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Επιμένει η χήρα του Αραφάτ: τον δηλητηρίασαν
[Protagon]: Επιμένει η χήρα του Αραφάτ: τον δηλητηρίασαν

[Protagon]: Επιμένει η χήρα του Αραφάτ: τον δηλητηρίασαν

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δήλωσε απροθυμία να διεξαγάγει νέα έρευνα σχετικά με τον θάνατο του παλαιστινίου ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ, ο οποίος απεβίωσε τον Οκτώβριο του 2004 σε παρισινό νοσοκομείο, έτσι απέρριψε τη σχετική αίτηση που είχαν υποβάλει η χήρα του, Σούχα, η κόρη του, Ζάουα, αλλά και δύο γάλλοι υπήκοοι.

Κατόπιν αυτής της αμετάκλητης άρνησης, το πυκνό μυστήριο που περιβάλλει τον θάνατο του Αραφάτ θα συνεχιστεί, αφού δεν πρόκειται αν μάθουμε μετά βεβαιότητος αν ο επικεφαλής της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης πέθανε από φυσικά αίτια ή αν δολοφονήθηκε.

Στην ακατάβλητη επιμονή της χήρας του Αραφάτ να μάθει ο κόσμος την αλήθεια έγκειται η όλη προσπάθεια αναμόχλευσης της υπόθεσης, καθώς η ίδια είναι πεπεισμένη ότι ο άνθρωπός της δηλητηριάστηκε με την τοξικότατη ραδιενεργό ουσία πολώνιο. Επ’ αυτής της εκδοχής, ότι υπήρξε έκθεση του Αραφάτ σε πολώνιο, συνηγορεί και μία μελέτη ελβετών γιατρών που εξέτασαν το πτώμα του.

Οι ελβετοί ειδικοί είχαν ερευνήσει και προσωπικά αντικείμενα του Αραφάτ, όπως και δείγματα του χώματος πέριξ της σορού του, και είχαν αποφανθεί ότι η ύπαρξη του πολωνίου δεν αμφισβητείται. Αβέβαιοι ωστόσο είχαν δηλώσει ως προς το αν αυτό το ραδιενεργό στοιχείο ευθύνεται τελικά και για τον θάνατο του Αραφάτ. Παρά αυτό το ιστορικό, για τις γαλλικές αρχές δεν τίθεται ζήτημα, ούτε για το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!