Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Επιφυλάξεις από την Κύπρο για τον παγκόσμιο εταιρικό φόρο – «θα το συζητήσουμε με την ΕΕ»
[Protagon]: Επιφυλάξεις από την Κύπρο για τον παγκόσμιο εταιρικό φόρο – «θα το συζητήσουμε με την ΕΕ»

[Protagon]: Επιφυλάξεις από την Κύπρο για τον παγκόσμιο εταιρικό φόρο – «θα το συζητήσουμε με την ΕΕ»

Πήρε πίσω τη δήλωσή του περί βέτο στην ΕΕ για τον παγκόσμιο εταιρικό φόρο ο κύπριος υπουργός Οικονομικών, τονίζοντας ότι η χώρα δεν έχει αποφασίσει τη στάση της.

Μιλώντας στην επιτροπή οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Κωνσταντίνος Πετρίδης, είχε δηλώσει ότι η κυβέρνησή του θα αντιταχθεί σε μια οδηγία της ΕΕ, η οποία θα περιόριζε τη χάραξη εθνικών φορολογικών πολιτικών.

Η Κύπρος και η Ιρλανδία έχουν τους χαμηλότερους συντελεστές φορολογίας εταιρειών στην Ευρωπαϊκή Ενωση (12,5%).

«Είμαστε υπέρ της διατήρησης στο πλαίσιο των εθνικών αρμοδιοτήτων της πολιτικής καθορισμού του φορολογικού συντελεστή, συγκρατώντας ένα επίπεδο φορολογικού συντελεστή εταιρειών κατάλληλο για τη βιώσιμη ανάπτυξη της οικονομίας και των επενδύσεων», είχε πει ο κύπριος υπουργός.

Τώρα όμως, μιλώντας στο Politico, είπε ότι η Κύπρος δεν έχει λάβει κάποια απόφαση. «Η Κύπρος είναι προσεκτική όσον αφορά το ζήτημα, αλλά θα το συζητήσει σε επίπεδο ΕΕ, και δεν θα το απορρίψει εξ αρχής».

Το Σάββατο, οι υπουργοί Οικονομικών της G7, των επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών, κατέληξαν σε συμφωνία να δεσμευτούν στην επιβολή παγκόσμιου ελάχιστου εταιρικού φόρου 15% ανά χώρα.

Πρόκειται για ένα φιλόδοξο σχέδιο της διακυβέρνησης Μπάιντεν να ξαναγραφούν οι κανόνες της φορολογίας, ειδικά για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε όλο τον κόσμο και επιλέγουν τις πλέον ευνοϊκές ως προς αυτό χώρες για να αποφύγουν τη φορολόγηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!