Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Επιχείρηση «ανοιχτά σχολεία» για την κυβέρνηση
[Protagon]: Επιχείρηση «ανοιχτά σχολεία» για την κυβέρνηση

[Protagon]: Επιχείρηση «ανοιχτά σχολεία» για την κυβέρνηση

«Η κυβέρνηση έχει διπλό στόχο: την προστασία της δημόσιας υγείας και την προοδευτική αποκατάσταση όλων των μορφών του δημόσιου βίου». Αυτό τόνισε τη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια του μπρίφινγκ των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, απηχώντας και αυτός την ανησυχία και το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τη διασφάλιση της διά ζώσης εκπαίδευσης.

Ηδη, νωρίτερα, τόσο ο υπουργός Επικρατείας Ακης Σκέρτσος όσο και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως είχαν τονίσει πόσο η αποκατάσταση της διά ζώσης διδασκαλίας –μετά την εκπαιδευτική τραγωδία που βίωσε η χώρα μας, περισσότερο από κάθε άλλη στην Ευρωπαϊκή Ενωση, λόγω των μέτρων κατά του κορονοϊού– αποτελεί πλέον μια απόλυτη προτεραιότητα.

Τα σχολεία ανοίγουν σε μία εβδομάδα και στην κυβέρνηση έχουν προφανώς υπολογίσει το τεράστιο πολιτικό κόστος μιας επιστροφής στις περιόδους των κλειστών σχολικών μοναδων και της πολυσυζητημένης τηλεκπαίδευσης. Είναι γνωστό εξάλλου ότι πέρυσι η λειτουργεία των σχολείων δεν ήταν προτεραιότητα για την κυβέρνηση –χαρακτηριστικά τα όσα είχαν συμβεί τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2020 όταν είχαν κλείσει οι σχολικές μονάδες, ενώ άλλες δραστηριότητες είχαν επιτραπεί να λειτουργούν. Τώρα όμως φαίνεται πως η πυξίδα δείχνει προς τα σχολεία, παρά την εκτεταμένη διασπορά της Covid-19 στην κοινωνία.

Ο κ. Οικονόμου σημείωσε πως «οι δύο στόχοι» –δηλαδή προστασία δημόσιας υγείας και αποκατάσταση της λεγόμενης κανονικότητας– «προφανώς είναι αλληλοεξαρτώμενοι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!