Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Επανεκκίνηση της γαλλικής οικονομίας με 100 δισ. ευρώ ανακοίνωσε ο Μακρόν
[Protagon]: Επανεκκίνηση της γαλλικής οικονομίας με 100 δισ. ευρώ ανακοίνωσε ο Μακρόν

[Protagon]: Επανεκκίνηση της γαλλικής οικονομίας με 100 δισ. ευρώ ανακοίνωσε ο Μακρόν

Ενα φιλόδοξο σχέδιο ύψους 100 δισ. ευρώ, για την τόνωση της γαλλικής οικονομίας που επλήγη από την πανδημία του κορονοϊού, παρουσίασε ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, με το βλέμμα σαφώς και προς τις εκλογές του 2022.

Το σχέδιο, που ετοιμαζόταν από τα τέλη της άνοιξης, όπως γράφει ο Monde , αποσκοπεί στην «επανεκκίνηση της Γαλλίας».

Η στόχευση του σχεδίου είναι διπλή: αφενός και σε πρώτο χρόνο, να περιοριστούν οι επιπτώσεις της πανδημίας, όπως και τα ποσοστά της ανεργίας. Αφετέρου να προετοιμαστεί η γαλλική οικονομία για τις προκλήσεις του μέλλοντος, με ορίζοντα το 2030.

Η γαλλική κυβέρνηση ευελπιστεί ότι το 2021 θα είναι χρονιά ταχείας ανάπτυξης μετά το καταστροφικό 2020, κατά το οποίο η οικονομία εκτιμάται ότι θα συρρικνωθεί κατά 10%. Το σχέδιο προβλέπει ότι στο τέλος του 2022 η οικονομία θα έχει επανέλθει πλήρως στα επίπεδα προ της πανδημίας.

Οι τρεις μεγάλοι άξονες του σχεδίου είναι η ανταγωνιστικότητα της γαλλικής οικονομίας (η οποία θα ενισχυθεί με 34 δισ. ευρώ), η κοινωνική συνοχή (36 δισ.) και οι εναλλακτικές πηγές ενέργειας και γενικότερα τα περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος ζητήματα (30 δισ. ευρώ). Μεγάλο μέρος του ποσού που θα διατεθεί –περί τα 40 δισ. ευρώ– προέρχεται από ευρωπαϊκά κονδύλια, τα οποία εκταμιεύονται σε βάθος αρκετών ετών.

Ειδικότερα, περί τα 15 δισ. ευρώ θα διατεθούν για τη στήριξη της αγοράς εργασίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!