Παρασκευή, 3 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Εντοπίστηκε στο αυστριακό Τιρόλο το χωριό που διέσπειρε τον κορονοϊό
[Protagon]: Εντοπίστηκε στο αυστριακό Τιρόλο το χωριό που διέσπειρε τον κορονοϊό

[Protagon]: Εντοπίστηκε στο αυστριακό Τιρόλο το χωριό που διέσπειρε τον κορονοϊό

Σε ένα χωριό των αυστριακών ορέων, ονόματι Ισγκλ, πέφτουν οι υποψίες για τη διασπορά του κορονοϊού στην Ευρώπη. Είναι πολύ γραφικό, για αυτό και τα αλπικά άσματα που εξυμνούν τις βουκολικές ομορφιές και τα πράσινα λιβάδια με τις παχιές αγελάδες το εξυμνούν σαν «λευκό χειμερινό όνειρο».

Ε, αυτό ευθύνεται για τον εφιάλτη, όπως λέει το Politico τουλάχιστον. Από την καταπράσινη αυστριακή ύπαιθρο, λοιπόν, μέχρι τον τόπον τον χλοερόν φαίνεται ότι η απόσταση είναι πολύ μικρή.

Το σάιτ γράφει ότι πρόκειται για εκκολαπτήριο κορονοϊού. Το επισκέφτηκαν για σκι χιλιάδες εκδρομείς και το εγκατέλειψαν περί το τέλος του Φεβρουαρίου. Οι αυστριακές αρχές άργησαν να καταλάβουν το θέμα, όμως οι Σκανδιναβοί ισχυρίζονται ότι τα μισά τους κρούσματα προέρχονται από το Ισγκλ. Εκτιμάται ότι και τα ντόπια κρούσματα, όπως και της Γερμανίας, σχετίζονται με αυτό το μέρος.

Οι εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν οι σκιέρ και στο βάθος το χωριό (Wikimedia Commons)

Οι επικριτές της αυστριακής κυβέρνησης, λέει το σάιτ, επικεντρώνουν στην «ξαφνική μετατόπιση της πολιτικής της Βιέννης την περασμένη εβδομάδα», επειδή «τότε συνειδητοποίησε τι είχε γίνει στο χωριό του Τιρόλο». Την εγκαλούν δε ότι εκώφευσε σε έγκαιρε προειδοποιήσεις τρίτων από φόβο μη χαθεί ο τζίρος των τοπικών τουριστικών επιχειρήσεων. «Η απληστία υπερέβη την ευθύνη για την υγεία της κοινότητας και των φιλοξενουμένων» έγραψε η αυστριακή εφημερίδα Der Standard.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!