Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Με εντυπωσιακή πλειοψηφία πέρασε το νομοσχέδιο για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση
[Protagon]: Με εντυπωσιακή πλειοψηφία πέρασε το νομοσχέδιο για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση

[Protagon]: Με εντυπωσιακή πλειοψηφία πέρασε το νομοσχέδιο για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση

Ψηφίστηκε την Τρίτη με ευρεία διακομματική πλειοψηφία το νομοσχέδιο για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση, ενώ παράλληλα έγινε γνωστό από τον υπουργό Κυριάκο Πιερρακάκη ότι είναι θέμα ημερών η δημοπράτηση για το φάσμα των υπηρεσιών 5G.

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε επί της αρχής από τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το Κίνημα Αλλαγής και το ΜέΡΑ25 ενώ «κατά» ψήφισαν το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση.

Υπερψηφίστηκαν επίσης κατά πλειοψηφία τα άρθρα και το σύνολο του νομοσχεδίου, καθώς και:

  • η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας για τη «λήψη έκτακτων προσωρινών μέτρων για την οργάνωση του τόπου και χρόνου εργασίας, για την αποσυμφόρηση των μέσων μαζικής μεταφοράς και του τόπου εργασίας, για την προστασία της δημόσιας υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19» και
  • η τροπολογία με τίτλο «1. Αριθμοί Προγραμμάτων (LCN) για περιεχόμενο επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής 2. Οργανωτικές διατάξεις του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης 3. Λειτουργία του Κεντρικού Συστήματος Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων 4. Ζητήματα καθολικής ταχυδρομικής υπηρεσίας».

Εντός των επομένων ημερών θα πραγματοποιηθεί η δημοπράτηση του φάσματος 5ης Γενιάς (5G) ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο κ. Πιερρακάκης πριν από τη λήξη της συνεδρίασης επί του νομοσχεδίου.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης σημείωσε ότι στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης της ΝΔ είχε προβλεφθεί η δημοπράτηση του φάσματος 5G πριν από το τέλος του 2020.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!