Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Εντυπωσιακή παρέμβαση από τον δήμο Αθηναίων με αντιγκράφιτι ενός χιλιομέτρου στην Πατησίων
[Protagon]: Εντυπωσιακή παρέμβαση από τον δήμο Αθηναίων με αντιγκράφιτι ενός χιλιομέτρου στην Πατησίων

[Protagon]: Εντυπωσιακή παρέμβαση από τον δήμο Αθηναίων με αντιγκράφιτι ενός χιλιομέτρου στην Πατησίων

Μία από τις μεγαλύτερες αντιγκράφιτι δράσεις τις τελευταίες δεκαετίες στην Αθήνα, βρίσκεται σε εξέλιξη από τα μέσα Ιουνίου στην οδό Πατησίων, στο πλαίσιο του προγράμματος του δήμου Αθηναίων «Υιοθέτησε την πόλη σου».

Η εντυπωσιακή σε μέγεθος παρέμβαση, σε συνεργασία με την εταιρεία Kärcher , ξεκίνησε στις 16 Ιουνίου και καλύπτει και τις δύο πλευρές της Πατησίων, από την Ομόνοια μέχρι το ύψος της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Σταδιακά και μέχρι τα τέλη Ιουλίου υπολογίζεται ότι θα έχει καθαριστεί ένα σύνολο επιφανειών μήκους περίπου ενός χιλιομέτρου και ύψους 3,5 μέτρων.

Η εταρεία Kärcher με την προηγμένη τεχνολογία και τεχνογνωσία συμβάλλει καθοριστικά στην αντιμετώπιση της οπτικής ρύπανσης στην πόλη με την συγκεκριμένη παρέμβαση σε έναν από τους πλέον ιστορικούς δρόμους της Αθήνας, στηρίζοντας ουσιαστικά την προσπάθεια του Δήμου Αθηναίων να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής στην πρωτεύουσα και την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών.

Ο καθαρισμός γίνεται με πλυστικά μηχανήματα πίεσης ζεστού-κρύου νερού σε μάρμαρα, ρολά καταστημάτων, τοιχοποιίες και ΚΑΦΑΟ, ενώ τοποθετείται και ειδικό anti-graffiti υλικό και υδρόφοβης μπογιάς -υλικά τα οποία αποτρέπουν την επανατοποθέτηση αφισών και διευκολύνουν τον καθαρισμό νέας ρύπανσης από μπογιά ή άλλη αιτία.

Παράλληλα τα πεζοδρόμια απολυμαίνονται με ειδικό υλικό και καυτό νερό 90 βαθμών και πίεσης 500 bars.

Για την επιτυχία της συγκεκριμένης παρέμβασης καθοριστική ήταν και είναι η συμβολή του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών που μαζί με τον Δήμο Αθηναίων ενημέρωσαν τους επαγγελματίες της περιοχής για την αναγκαιότητα του έργου, εξασφαλίζοντας την απόλυτη συνεργασία τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!