Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Ενθαρρυντικά τα πρώτα στοιχεία από τον εμβολιασμό στο Ισραήλ
[Protagon]: Ενθαρρυντικά τα πρώτα στοιχεία από τον εμβολιασμό στο Ισραήλ

[Protagon]: Ενθαρρυντικά τα πρώτα στοιχεία από τον εμβολιασμό στο Ισραήλ

Το Ισραήλ, η χώρα που έχει πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής τους περισσότερους εμβολιασμούς από οποιαδήποτε άλλη στον κόσμο, ανακοίνωσε τη Δευτέρα νεότερα δεδομένα από το εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα και τις παρατηρήσεις, φάνηκε σημαντική μείωση στην εκδήλωση λοίμωξης μετά την πρώτη δόση του εμβολίου της Pfizer και καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα μετά τη δεύτερη δόση.

Οι ειδικοί Δημόσιας Υγείας της χώρας διευκρινίζουν ότι πρόκειται για τα πρώτα αποτελέσματα που έχουν συγκεντρωθεί και δεν αποτελούν ακόμη επίσημα δεδομένα.

Στο πλαίσιο της συλλογής και ανάλυσης δεδομένων, συνέκριναν τα αποτελέσματα από 200.000 άτομα άνω των 60 ετών που είχαν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου, με τον ίδιο αριθμό εθελοντών, οι οποίοι όμως δεν είχαν εμβολιαστεί, όπως υπογραμμίζουν οι New York Times .

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, τα μέλη της ομάδας που είχαν κάνει το εμβόλιο από 14 έως και 18 ημέρες αργότερα είχαν 33% λιγότερες πιθανότητες να νοσήσουν από κορονοϊό.

Ακόμα καλύτερα ήταν τα αποτελέσματα που παρατηρήθηκαν σε 430.000 άτομα, καθώς καταγράφηκε μείωση περίπου 60% στις λοιμώξεις από 13 έως 21 ημέρες μετά την πρώτη δόση του εμβολίου.

Σε αυτήν την περίπτωση δεν δόθηκαν περισσότερα δεδομένα, όπως για παράδειγμα η ηλικία του πληθυσμού που αφορά το αποτέλεσμα και με ποιους συγκριτικά εμφάνισαν χαμηλότερα ποσοστά της λοίμωξης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!