Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Ενοχοι για απιστία Λαυρεντιάδης και άλλοι οκτώ για τα δάνεια της Proton Bank
[Protagon]: Ενοχοι για απιστία Λαυρεντιάδης και άλλοι οκτώ για τα δάνεια της Proton Bank

[Protagon]: Ενοχοι για απιστία Λαυρεντιάδης και άλλοι οκτώ για τα δάνεια της Proton Bank

Την ενοχή του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και άλλων οκτώ συγκατηγορουμένων του στην υπόθεση των δανείων της Proton Bank, αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Πρόκειται για δανειοδοτήσεις άνω των 700 εκατ. ευρώ που είχε χορηγήσει η τράπεζα Proton Bank την περίοδο 2010-2012 σε εταιρίες συμφερόντων του επιχειρηματία, ενώ εκείνος κατείχε το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της τράπεζας

Eπειτα από διαδικασία τεσσάρων και πλέον ετών, οι δικαστές έκριναν ενόχους τον επιχειρηματία, δύο δικηγόρους και έξι τραπεζικούς υπαλλήλους- στελέχη της Τράπεζας, για το αδίκημα της απιστίας ενώ τους κήρυξε αθώους από τις κατηγορίες της απάτης, της υπεξαίρεσης, της εγκληματικής οργάνωσης και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα ξεπλύματος που τους βάρυναν.

Για 34 συγκατηγορουμένους των καταδικασθέντων, οι δικαστές αποφάσισαν την πλήρη απαλλαγή τους από όλες τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν.

Η απόφαση των δικαστών διαφοροποιήθηκε από την εισαγγελική πρόταση του περασμένο Ιουλίου περί ενοχής συνολικά 27 από τους 43 κατηγορούμενους στην πολύκροτη υπόθεση.

Με την ετυμηγορία του δικαστηρίου ο βασικός κατηγορούμενος Λαυρέντης Λαυρεντιάδης κρίθηκε ένοχος για ηθική αυτουργία στην απιστία των δύο δικηγόρων, των μελών του ΔΣ της Proton Bank και των υπαλλήλων των Επιτροπών Δανειοδοτήσεων που την επίμαχη τριετία ενέκριναν δάνεια ύψους 701 εκατομμυρίων ευρώ, σε εταιρείες που ελέγχονταν αμέσως ή εμμέσως από τον επιχειρηματία.

Το κατηγορητήριο που συντάχθηκε για την υπόθεση ανέφερε ότι τα μέλη της διοίκησης της τράπεζας και των αρμόδιων υπηρεσιών της, «με σκοπιμότητα αγνόησαν τους πιστωτικούς κινδύνους που αναλάμβανε η τράπεζα», εγκρίνοντας χωρίς εξασφαλίσεις και εγγυήσεις τα επίμαχα δάνεια που εξυπηρετούσαν τον κ. Λαυρεντιάδη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!