Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Εννεάμηνη ισχύ των πιστοποιητικών εμβολιασμού για τα ταξίδια θα προτείνει η Κομισιόν
[Protagon]: Εννεάμηνη ισχύ των πιστοποιητικών εμβολιασμού για τα ταξίδια θα προτείνει η Κομισιόν

[Protagon]: Εννεάμηνη ισχύ των πιστοποιητικών εμβολιασμού για τα ταξίδια θα προτείνει η Κομισιόν

Η Ευρωπαϊκή Ενωση θα προτείνει όριο εννέα μηνών ισχύος των πιστοποιητικών εμβολιασμού για τις ταξιδιωτικές μετακινήσεις εντός του ευρωπαϊκού μπλοκ, καθώς και την προτεραιοποίηση των εμβολιασμένων ταξιδιωτών, σύμφωνα με το Bloomberg .

Οπως αναφέρει το πρακτορείο, ο εμβολιασμός με τρίτη αναμνηστική δόση θα απαιτείται μετά την παρέλευση των εννέα μηνών από τον αρχικό πλήρη εμβολιασμό.

Η ΕΕ θα συστήσει επίσης στις χώρες-μέλη να συνεχίσουν να δέχονται όλους τους ταξιδιώτες που έχουν εμβολιασθεί με εμβόλια που έχουν εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ενωση και θα προτείνει στις ευρωπαϊκές χώρες να ανοίξουν τα σύνορά τους από τις 10 Ιανουαρίου σε όλους όσους έχουν εμβολιασθεί με εμβόλια που έχει εγκρίνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Αυτό μετέδωσε το Bloomberg, επικαλούμενο περιεχόμενο εγγράφου που έφθασε σε γνώση του.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε στην πρόεδρο της Κομισιόν την πραγματοποίηση της τρίτης δόσης του εμβολίου ως προϋπόθεση ισχύος, για τους άνω των 60 ετών, του ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού για ταξίδια εντός ΕΕ.

«Αυτό θα πρέπει να απεικονίζεται στο ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό, που αποδείχθηκε μια συλλογική επιτυχία η οποία μας επέτρεψε να επιστρέψουμε με ασφάλεια στα ταξίδια από χώρα σε χώρα. Πιο συγκεκριμένα, θα πρέπει να απεικονίζεται στην κατ’ εξουσιοδότηση πράξη που αφορά στην περίοδο ισχύος του ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού, το οποίο η Επιτροπή σχεδιάζει να εγκρίνει και στις συστάσεις 1475/20 και 912/20 του Συμβουλίου σχετικά με τα ταξίδια στην ΕΕ», ανέφερε στην επιστολή του προς την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ο κ. Μητσοτάκης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!